…… i den lilla staden Nynäshamn, på den lilla gatan som heter Mörbyvägen, i ett litet hus bodde det en jättetjock gris vid namn Alice:

Den jättetjocka grisen låg mest och vilade hela dagarna. Hennes mage den växte och växte och växte tills en dag då hon började värpa ägg. På påskaftonen, för snart 3 år sedan, kläcktes 7 vackra och söta och alldeles underbara små påskägg i det lilla huset, på den lilla gatan, i den lilla staden……..

……. och den lilla familjen som bodde där fick uppleva något alldeles fantastiskt och dom kommer aldrig glömma dagen då den jättetjocka grisen visade sig vara påskharen smiley!

Den lilla gumman som bodde i det lilla huset kunde, från den dagen, kalla sig för kennelmamma. I sin famn betraktade hon den första lilla varelsen som kommit ur den jättetjocka grisen. En svart liten tik med vitt på bröstet som kom att heta Maya smiley”.