Jag och mamma har länge pratat om att vi borde skriva här i bloggen om vad vi egentligen håller på med på dagarna. Ni får ju inte bara tro att vi håller på med hundar hela tiden. Fast där hade jag visst fel igen, vi håller på med hundar (och människor) nästan varje dag, fast inte våra egna hela tiden.

I december 2009 blev Helena ”Diplomerad Hundfysioterapeut” vid Naturmedicinskt Hälsocenter i Göteborg. Sedan dess har har hon haft sitt företag ”Alsema Fysioterapi” igång.

Den 26e mars nu i år är även jag, Sofia, färdig och ”Diplomerad Hundfysioterapeut”!

Vi kommer speciellt nu under våren dela med oss (här i bloggen) av vad fysioterapi är. Alltså kommer det lite då och då dyka upp inlägg som förklarar den härliga världen som fysioterapin innebär.

Jag vet att jag inte bara talar för mig själv när jag säger att Fysioterapin är det bästa som har hänt mig!

Så….

Vad är Fysioterapi?

Som fysioterapeut har vi kunskap om hur muskler, senor, leder, skelett och ligament fungerar. Vi har dessutom anatomisk utbildning och vet hur olika skador, sjukdomar och snedbelastningar påverkar kroppen.

Det som händer när en muskel är förkortad är att den inte får tillräckligt med syresatt blod till sina muskelceller för att kunna självläka. Därför måste den få hjälp på traven att återgå till sitt ursprungliga tillstånd.

Endast kroppen själv kan läka en kontraherad muskel (spänd muskel), men vi som fysioterapeuter hjälper den på traven. De metoder vi använder oss av är ultraljud och akupunktur (i utbildningen ingår även elektroterapi).

På återseende!

//Sofia

http://www.alsema.se/

alsemafysioterapi@hotmail.com