”Det är komplicerat att vara hundägare”………. Den kommentaren fällde en av ungdomarna på ”Hund för alla” i höstas.

Peter kom hem efter en ”Hund för alla”-kväll och skrattande återberättade han vad som hänt.

Ungdomarna hade frågat var den andra kursledaren var någonstans. Bosse (kursledare) sa att Ros-Marie var på semester. Ja men, var då? blev följdfrågan. Vid Medelhavet, sa Bosse. Ja men, var då? frågade Markus.

Usch, vilka komplicerade frågor ni ställer, sa Bosse.

Markus fäller då kommentaren: Det är komplicerat att vara hundägare! smiley

Det är inte bara komplicerat att vara hundägare, det kan vara lika komplicerat att vara uppfödare. I onsdags fick vi det tråkiga beskedet att Maya inte har valpar i magen. Vi hade verkligen sett fram mot en vår full av valpdoft, kiss- och bajstorkande, sylvassa pirayatänder som med lätthet tränger genom huden (aaaajjjjjjj!!!!) och måååånga fikastunder med trevliga valpköparfamiljer. Men så blir det inte och det är vi jätteledsna över.

Moder Natur går inte att råda över och tur är väl det egentligen. Vi har börjat smälta beskedet och vi får ställa det här ”problemet” i relation till annat som faktiskt är bra mycket värre. Vi har vänner som drabbats av sjukdom (hjärntumör) och som genomgått operation som inte blev helt lyckad. Vi har vänner som fått beskedet att deras unga vovve inte är frisk, ute i världen är det oroligheter med lidande och döda människor……….

Vi lever och är friska och att det inte blev valpar den här gången känns som en världslig sak och nu blickar vi framåt och tar nya tag. Självklart kommer det födas en ny Amazing Selma’s-kull i framtiden och som kommer bita oss i tårna, bajsa på våra golv och vara lika fantastiskt härliga som våra tidigare valpkullar varit!

Vi kommer para Maya vid hennes nästa löp någon gång i sommar. Fram till dess kommer vi fylla tiden med en massa roliga hundaktiviteter, t ex agility, vattenträning, Hammarölägret i maj (Ja, vi ska vara med och tävla om första-, andra-, tredje- och fjärdeplaceringen i AgilityKM:et smiley) och när snön smält bort i skogen ser vi fram mot att kunna spåra med hundarna.

// hela Ekströmsflocken

Maya och Alice har roligt i sanden på Hammarölägret i maj -10