En sak som är helt säkert är att människor och vi hundar INTE har samma kvalitet på våra sinnen.
Jag menar….. människan….. Vad har dom för styrkor?!?!
Dom är inte snabba, har inte överdrivet bra syn och hörseln är verkligen inte heller den bästa.
Dom har bra känsel (men ibland måste ni väl önska att smärt tröskeln var högre. Speciellt när småvalparna börjar få sina vassa tändersmiley).
Det som skiljer oss mest åt måste ändå vara luktsinnet.
Medan en människas luktsinne är som ett frimärke, är en hunds som två fotbollsplaner!!! Så stor är skillnaden. Ni kan i alla fall inte briljera när det gäller att t. ex hitta knark, bomber och ”borttappade” personer. smiley

Det är ofta som mina människor inte tror på mig och mitt luktsinne. Ibland händer det att tuggben rullar in under kylskåpet, bordet där vår TV står på eller sofforna. Själv kan jag inte komma in under så därför visar jag klart och tydligt mina 2-bentingar att något smaskigt ligger där under.
Ofta tittar dom snabbt och utbrister: ”Men Bella, det finns inget där, jag ser inget tuggben”…..
– HAsmiley! Säger jag och fortsätter envisas (man är ju en Portugisisk Vattenhundsmiley).
Då tvingar jag dom att ta fram en ficklampa istället och kolla…… Och vad ser dom?! Jajamen, nog ligger det något där under allt.
Vad var det jag sa!!!!!!

Lita ALLTID på hundens nos, den har ALDRIG fel. smileysmileysmileysmiley
Så här kan det se ut:
Ser du den??
Däääär ligger den..
Ååååh vad seg du är morsan!!!

Vad var det jag sa?? Nam-nam… smiley

//Bellasmiley