Nog har vi firat en annorlunda jul allt. Har man en flock på 4 tikar får man räkna med att de bestämmer sig för att löpa samtidigt.

Visst kan det vara praktiskt många gånger men inte just när man bestämt sig för att para någon av dom.

Vår resa mot målet att hitta den perfekta killen till Maya startade för ca 1 år sedan. Det är mycket vi vill ska stämma. För oss är det jätteviktigt att han är frisk, han ska ha ”fria” höfter och vi vill att det ska se så bra ut på den fronten runt omkring honom också, han ska vara lagom stor/liten, ha arbetsglädje, vara social och treeeevlig.

Vi har länge velat ha in Selmas blod i vår avel och eftersom hon inte kommer bli mamma själv letade vi bland hennes släktingar. Det hade inte varit möjligt för oss att få kontakt med ägarna till Mayas kille utan hjälp av Louise, kennel Lacustrine. Stort Tack för din hjälp!

Den blivande pappan till Mayas kull heter Lacustrine Unquenchable ”Figo”. Vi hämtade hem Figo dagarna före jul och av praktiska skäl fick han och Maya bo tillsammans med en av oss människor i vår källare. Tjejerna på övervåningen har varit väldigt nyfikna på vem Maya träffat i källaren. Dom hade gärna följt med ner men vi ville ju inte riskera att få flera kullar här i huset så dom fick snällt stanna på övervåningen smiley.

(Figo, Lacustrine Unquenchable! Så snygg och charmig smiley)

Många promenader har det blivit eftersom kärleksparet inte har kunnat följa med samtidigt med dom andra ”löpfiorna”, gemensamma måltider har vi inte heller haft (någon har som sagt hela tiden befunnit sig i källaren), dubbla lekstunder i trädgården har det också blivit.

Vi har förälskat oss fullständigt i denna underbara mogna kille. Man kan absolut inte tro att Figo är 8 år. Han är så pigg, glad, sprallig och social. I ena stunden är han så himla lik Selma (vars pappa är en bror till Figo) och i nästa stund är han en kopia av Maya.

(Jodå, nog är vi lika alltid smiley!!!!!)

Nu håller vi tummarna för att det föds ett gäng ulliga, gulliga Maya-Figovalpar i slutet av februari/början av mars.

Ett Super-Mega-Bronto-Stort Tack till Pia och Håkan som lät oss få förtroendet att ”låna” guldklimpen Figo under ett antal dagar i jul!

// Helena och hela familjen Ekström