Igår kom dagen vi väntat på, det var äntligen dags att åka in till Älvsjömässan där Elsa ”Amazing Selma’s Billabong Sparkling” skulle ställas ut. Vi åkte in med tåget från Nynäshamn kl 07.00 och Elsa som aldrig tidigare åkt tåg skötte sig galant och det var riktigt kul att få se hur mentalt stabil hon är! smiley
Väl på plats träffade vi både nya och gamla bekanta!
Domaren för dagen var Jorge Nallem från Uruguay och på plats var det 13 portishanar och 28 portistikar som skulle bedömmas.
Amazing Selma’s Arabian Milton ”Milton” ställdes ut i öppenklass för hanar. Han fick en 1a i kvalitet och blev 4a i konkurrensen, med väldigt fin kritik.

Det var väldigt länge sedan jag ställde Elsa, men hon skötte sig så fint! Vi var först ut av 8 tikar i unghundsklassen. Jorge var väldigt snäll mot hundarna och kollade Elsas bett och tänder och kände igenom henne. Hon skötte sig riktigt bra och sprang fantastiskt. Vi fick en 1a i kvalitet och fick sedan vänta på att alla andra skulle få sin första bedömning klar. När alla var klara var vi 7 tikar kvar och fick springa ett varv i ringen igen. Han plockade ut 3 tikar som ställdes på andra sidan, sedan pekade han på Elsa och mig. Han ville ha oss som nr 4a i konkurrensen. Vi slutade på en hedrande 4e plats och fick den strålande kritiken:
Excellent type, quality head and expression. Excellent mover, very good balance.
Tjoho vad nöjda vi blev! Vilken fantastisk tik Elsa är!!! smiley
Bilderna på Elsa är tagna av Kjelle Svensson http://www.sostextofoto.se/ Åter igen, stooort tack för dom!smiley

Igår var det verkligen portisens dag. Hanen som blev Bäst i rasen, blev även senare Bäst i gruppen och kommer att tävla i Best in Show idag!
Inte nog med det, rasmontern för Portugisisk Vattenhund fick hedersomnämnande eftersom den var så bra. Vi tackar åter igen Björn och Annika Frykberg (ägare till Amazing Selma’s American Mohawk ”Figo”) för den fina banderollen som ni skänkte till Rasklubben förra året. En stor eloge till Yvonne Weijmar och Johanna Lundström som stod för designen av montern! Och alla ni andra som tog er tid till att hjälpa till, både med montering och som representanter för rasen! Notera portis-siluetten som är pälsbeklädd och mycket verklighetstrogen. smiley

Bilden är lånad av Johanna Lundström http://www.svallandesvart.se/

//Sofiasmiley