Nu måste jag bara lägga till lite mer information om Zumi! (läs tidigare inlägg ”Vilken Hjältinna” först)
Några kanske har läst kommentaren som Mimmi (som har Milton från vår A-kull) har skrivit om vår hjältinna Zumi!??! Om inte så skrev hon så här:

”Kommer ni ihåg att när A-kullen var småvalpisar så skrev ni i bloggen att Zumi var ett ”brandmannaämne”? Det var ju sant. Duktig tjej. ” //Mimmi

Måste ju bara bjuda på det inlägget igen som skrevs den 30 April 2008:

Så har vi då fått bekräftat att valparna inte hetsar upp sig eller blir oroliga av plötsliga ljud…Peter, som är deltidsbrandman på oljeraffinaderiet här i Nynäshamn, har passning den här veckan. När vi satt och åt lunch i godan ro tjöt hans sökare. Det är ett högt ljud för att man inte ska missa larmet. Valparna låg och sov, alla utom Azumi Maori ”Zumi”. Peter och jag for upp som skållade troll eftersom Peter har 5 minuter på sig tills han måste vara på jobbet. Valparna sov vidare, alla utom Zumi. Hon var lika snabb till dörren som vi var och hon blev nog besviken att hon inte fick följa med – hon är ett riktigt brandmannaämne (som Peter brukar säga). Jag var tvungen att åka med eftersom jag behövde ha bilen när Peter var på larm. När jag kom hem igen möttes jag av en lycklig Zumi, de andra sov fortfarande ovetandes om det som hänt.

// Helena

Blog Image

Zumi ”in action”

*****************************************************************
Vi är omåttligt stolta över den insats som Zumi gjorde där på ön! Vem vet vad det hade kunnat bli för konsekvenser om hon inte hade varnat Lillan, och tänk om inte Lillan hade tagit Zumis varnande ord på allvar!!
Nu blir historien ännu roligare, vi hade helt glömt bort det där inlägget vi skrev för snart 2,5 år sedan! Lilla Zumi! Din brandmansträning hemma hos oss räddade en hel ö! (Ha ha, nä kanske inte tack vare oss, men tack vare att du och dina syskon är så intelligenta hundar!) Kanske var det lite av dina gener från din Farfar Acke som kom igenom, Acke var ju trots allt den första Portisen i Sverige som blev utbildad räddningshund!

Bjuder på en bild på Zumi när hon är endast 8 veckor!
Och en bild på Helena, Peter och Zumi när vi var på besök (Sommaren 2008) på ön dom bor på.

//Sofia