Herre jösses….. vi har blivit invaderade…… jodå, det är alldeles sant!

På våra dagliga skogspromenader hälsar vi glatt på herr Kantarell, söta fröken Blåbär och Lingonfamiljen. Vi känner även igen doften av Jösse Hare, fru Rådjur, Listige Räv och Skogens Konung. Vi gillar inte doften av Herr och fru Vildsvin med ungar men då nöjer vi oss med att skälla så att dom vet att hålla sig undan.

Men nu kryllar det helt plötsligt (nja det har väl hållit på i några veckor) av helt andra, för oss okända, individer i VÅR skog!!!! Det är både herr Nilsson och fru Karlsson och Tant Gredelin och Herr Grön och allt vad dom heter. Dom myllrar som myror runt i skogen med näsan i backen och korgar på armen.

Ska vi behöva tolerera denna invasion???? Nej, upp till kamp: ”Vi kräver VÅR SKOG TILLBAKA”

Dessa unga personer har vi dock inte träffat på men bilden får symbolisera hur det ser ut i VÅR SKOG just nu

Matte tröstar oss och säger: ”Snart är det slut på svamptiderna och då får vi ha skogen alldeles för oss själva. Jo för såna är 2-bentingarna. Dom har inte förstånd till att njuta av skogen under alla årstiderna. Det gäller förstås inte ALLA men stora flertalet dyker bara upp på hösten….. som svampar ur marken smiley!”

// Selma, Alice, Maya och Bella