Så har hösten kommit till Sverige… Igen…. Det var ju nyss vi med spänning såg framemot den härliga sommaren. Men lika snabbt som den kom, lika snabbt försvann den.
Nu är det frisk och kall luft i skogarna, löven börjar bli härligt eldigt röda OCH det börjar bli mörkare om kvällarna. På sommaren hittar vi på aktiviteter och tar en promenad med hundarna efter att Peter har slutat jobbet, men nu får vi börja ändra rutinerna… Igen…. Igår åkte jag, mamma, Fredrik (hör och häpna) och alla tjejerna upp till Nynäshamns Brukshundklubb efter lunch, med målet att vi och tjejerna skulle få köra några vändor agility! smiley

Jag googlade några banor innan och vi bestämde oss för denna:

Riktigt rolig var den och det är alltid lika fantastiskt att se hur hundarna älskar att arbeta med både kropp och knopp. Jag blir så imponerad över att de förstår vad de ska göra, för visar vi rätt, så gör dom rätt! Framför allt lilla Bella är makalöst duktig! Man behöver inte springa precis vid hopphindren för att hon ska ta hoppet, utan man kan handla henne ganska många meter ifrån sig. Det kan de andra tjejerna också, men Bella är 15 månader och kan det redan!
För min egen del så är det roligaste att göra alla framförbyten. Dvs att byta från vänster till höger (eller tvärtom). Vilken kick man får när man klarar av alla snurrar och byten! smiley
Vi är glada om vi så länge som möjligt kan få köra agility ute. För när vintern kommer, så blir det träning i ett ridhus och då är det bara speciella tider man har tillgång till hindren! smiley

Här kommer några bilder från gårdagen:

Fredrik körde en sväng med Maya och en med Bella. Han har aldrig kört agility förut, men det verkade som att han tyckte att det var riktigt roligt!smiley
Att hoppa är det bästa Maya vet!

Tjooohooo…. Bella kommer utspringandes ur säcken.
Hoppa är roligtAlice flyyyyger över hindret
Ut ur tunneln springer Alice
Selma också
En rolig eftermiddag fick vi. Hundarna hade kunnat forsätta hur länge som helst, men det är vi människor som kroknar och inte orkar springa mer! smiley
På söndag ska jag och Maya vara med på en filmningsdag på Brukshundsklubben. Då ska vi köra en klass 2 bana och samtidigt bli filmade, sen ska vi gå in i klubbhuset och kollar på filmen för att kunna se hur man kan förbättras och vilka missar man gör. Sen kör man banan igen och ser hur man har utvecklats. Det ska bli riktigt roligt och jag ser med spänning framemot det!

//Sofiasmiley