Det har varit lite segt för Sofia att komma igång med att tävla agility med Maya som hon velat göra så länge men idag var det äntligen dags. Det var KM i Agility på Brukshundklubben här i Nynäshamn. Väl på plats insåg vi att de som skulle delta var alla väldigt rutinerade och jag tror de flesta tävlar i högre klasser….. Sofia och Maya som inte ens startat i klass 1 än!

Det var dels en hoppbana och dels en agilitybana. Det var sannerligen kluriga banor båda två och någon sa att de var ett mellanting mellan klass 2 och 3 (med andra ord SVÅRA banor).

Det är med stolthet vi kan tala om att det bara var Maya och en till hund (Tellus) som ”Nollade” hoppbanan. Samtliga i Small-klassen blev diskade och i de andra klasserna Medium och Large (som Maya tävlar i) fick något eller några fel….. Heja, heja, heja Maya och Sofia smiley!

I Agilitybanan fick Maya 1 fel vilket var jättebra det också. När sammanräkningen var klar och det var dags för prisutdelning var spänningen oliiiiidlig smiley.
Nä, Maya och Sofia fick inte kliva upp på prispallen men de hade kommit på en mycket hedrande 4:e plats (av 7 deltagare i Large-klassen).

Så där ja, nu är första ”riktiga” tävlingen avklarad och det börjar bli dags att anmäla till en officiell tävling!

Nästa år ska, banne mig, jag och Peter också vara med. Det såg så himla kul ut och vad då man kan inte bli annat än diskad i värsta fall smiley.

// Helena

Sofia och Maya väntar på sin tur

Hopp!

Hopp och vänd tillbaka in i tunneln!

Det har aldrig hänt att Maya rivit ett hopphinder. Hon är långt över varje gång.

Långhoppet är ingen match!

Maya tar kontaktfälten utan problem

Inte heller på A:et slarvar Maya med kontaktfälten

Däcket sitter som en ”smäck” smiley

Mååååål!