Vi hade passat in ledigheten på Gotland med en utställning. Den 29 augusti åkte jag, Sofia, Peter, Maya och Bella till Visby på morgonen. Fredrik och Sanne tog hand om Selma och Alice den här dagen.

Vi håller till på norra delen av ön så på vår väg söderut mötte vi REGNET smiley. Som tur var drog det förbi och vi hann både sätta upp tältet och ställa ut innan regnet åter stod som spön i backen. Framför oss satt en kvinna (från Danmark) med 3 st Chesapeake Bay Retrievertikar som samtliga skulle tävla i Bästa-tik-klass. Svårt för henne att ställa 3 själv, så vad hände???? Sofia och jag fick hoppa in som handlers…. ha, ha, ha det måste ha sett hur kul ut som helst. Det är inte alls samma sak som att ställa portisar. Hur som helst var kvinnan nöjd efteråt och hon åkte hem med ett svenskt championat i bagaget (på den tiken som hon visade, ska tilläggas smiley)

Nja, här stod dom ju faktiskt ganska bra men dom höll på att äta upp händerna på Sofia och mig. Vi hade köttbullar medan ägaren brukade ge dom kex smiley

***********************************************************************

Hur det gick för oss??? Jo, både Bella och Maya fick ck och gick därmed vidare att tävla i Bästa-tik-klassen. Bella placerade sig som nummer 4 (efter 3 championtikar) och Maya blev reserv. Dessutom erhöll Bella CERT. Det var hennes OCH Amazing Selma’s absolut första CERT i historien smileysmileysmiley.

Vi är så stolta och glada över våra fina tjejer och vi åkte hem med ett leende på läpparna!

Domare för dagen var Henric Fryckstrand och hans kritiker löd så här om:

Bella: ”Trevlig junior med stil och kvalitet. Bra huvud och uttryck. Välkonstruerad. Tillräcklig substans. Bra rygg. Fint bakställ. Rör sig väl. Välpresenterad. Lovande”

Maya: ”Välgående tik i bra kondition. Bra huvud. Utmärkt nosparti. Välkonstruerad. Tillräcklig kropp. Bra rygg. Starkt bakställ. Rör sig bra. Välvisad”

Bella och jag i ringen

Bella är så duktig och står still hela tiden

Sofia och Maya i ringen

Maya vet precis vad hon ska göra på utställning

Maya med sin ck-rosett och Bella med sin ck-rosett och den blågula CERT-rosetten smiley