Amazing Selma’s Aztekian Maya, japp det är så hon heter. När vår A-kull skulle födas visste vi att vi ville spara en liten tös, det var ju första kullen! Att det skulle bli en Maya hade sedan länge stått skrivet i sanden, ingen Maja skulle det vara (då kan man bli retad för Maja-Baja), Maya med Y! Historien om Maya är ganska otrolig och visar att allt har en mening!

Men vi tar det från början……
Året var 2004, familjen Ekström hade börjat prata om att skaffa hund, trots att pappa Peter är allergisk! Golden Retriver fungerade inte efter test & besök hos kompisen Eva. Men så kom Eva på att hennes kollega hade en Portugisisk Vattenhund och dom skulle tydligen vara allergivänliga! Hmmm…. Portugisisk Vattenhund vad är det för ras? Vi såg en springer spaniel framför oss och var måttligt förtjusta. Vi googlade rasen, hihi lite roliga såg dom väl ut med den där rumpan?! Vi läste om rasen och fick förmånen att få komma hem till Tove, Kennel Drömtorpet för att få provlukta. Det här var på hösten 2004 och då hade Tove ett gäng härliga valpar hemma. När vi kom dit den mörka höstkvällen möttes vi av Tove och två Portisar; ”Acke” Tash Kurgan Aquarius och ”Smilla” Lacustrine Smooth-Sailing. Peter kände inget av valparna & inte av Acke eller Smilla heller, helt otroligt! Sofia & Fredrik satte sig på golvet och Acke satte sig framför dom med ryggen mot så de kunde klappa honom…..

Det blev ingen valp från Tove, i Maj 2005 kom vår lilla Selma hem till oss!
Selma sommaren 2005

Vi höll fortfarande kontakten med Tove. Det var hon som hjälpte oss att Portisklippa Selma för första gången & det var då hon undrade vad vi skulle göra under midsommar -05.
Under en veckas tid bodde Acke hemma hos oss medan alla Drömtorpare var ute till havs. Acke var då 14 år, han såg och hörde dåligt, men vann föralltid våra hjärtan! Det var sista gången vi såg Acke……
Midsommar 2005, Acke i våran trädgård!

December 2005 kom vår älskade Alice in i våra liv.
Alice December 2005

Ju längre tiden gick så växte sig suget efter en valpkull sig allt starkare. Alice visade sig vara en supertik! Bra höfter, fri på allt man kan testa henne på. Men vem skulle bli pappa till våra valpar?
För att göra en redan lång historia kort så fick vi möjligheten att använda oss av ”Agge” Drömtorpets Aragorn Af Aquarius, en son till Acke och Smilla!!!!
Agge är en fantastisk individ och vi föll för honom precis som vi gjort för hans far 3 år tidigare!
Mayas pappa Agge

Så föddes Amazing Selma’s första kull! & först ut av dom alla kom en svart tik med vita tecken, den enda svarta tiken! Lilla Maya var född!
Maya stal våra hjärtan & är precis som sin mamma Alice frisk som en nötkärna! Idag är det hon som sätter sig i knät på valpköparna precis som hennes farfar gjorde på Sofia & Fredrik den där höstdagen -04! Hon älskar livet, vill alltid göra rätt, älskar att få arbeta med både kropp och knopp. Maya 4 veckor

Så varför berättar jag allt detta? Den 4 Augusti gick Mayas farmor Smilla ur tiden!
Mayas farmor Smilla (Bilden är lånad från Tove: http://www.dromtorpet.com/ )

Mayas farmor och farfar är som ni förstår de första Portisarna familjen Ekström träffade!
Det var inte meningen att vi skulle ha en valp av Tove (En Smilla- Acke valp), men det var meningen att vi skulle få in samma blod. Det var meningen att Maya skulle komma till oss!
Våren 2011 är det dags för Maya att bli mamma till sin första kull. Vi hoppas att både Smilla & Acke kommer att finnas där för sitt barbarn och sina kommande barnbarnsbarn!
Ni kommer alltid ha en stor betydande roll för familjen Ekström & Kennel Amazing Selma’s!

Sov gott älskade Acke och Smilla!

//Familjen Ekström