….. med varierat intresse för aktiviteter. Ja, idag regnar det ”hundar och katter” från skyn och då säger våra vattenhundar att promenader är helt onödiga. Men det går ju inte att ligga på divanen och käka praliner hela dagarna, inte om man är hund i vart fall….. för nödiga blir dom lite då och då och det där med att använda toaletten har vi inte lärt dom….. inte än i varje fall smiley . Idag var det 6 vovvar och 3 människor som trotsade regnet och stretade oss runt på en långpromenad. Vi har Elsa här några dagar och dessutom fick vi oväntat (men uppskattat!) besök av Milton med matte Mimmi och husse John idag.

För några dagar sen var det så varmt att hundarna inte kände sig sugna på promenad då heller. Så vad kan man hitta på för kul istället för bara promenader?

Jo, när det har varit stekheta dagar har vi t ex varit vid stranden och badat. Då kan det se ut så här:

(Bella och Elsa i vattnet!)

Andra dagar har vi gått kortare promenader och sedan kört en variant på rallylydnad i trädgården. Lydnad har blandats med olika hinder, t ex agilitytunnel och plocka upp köttbulle ur vattenfylld skål…. och då kan det se ut så här:

(Bella balanserar)

(Alice ligger!)

(Selma hämtar upp köttbulle!)

(Maya kör slalom)

Vi har ”lånat” böndernas ensilagebollar när vi kört spår. Man måste dock vara försiktig om bollarna så att inte plasten går sönder för då är de förstörda! Det är jättekul att spåra på åkrarna för man kan följa hunden genom att smygkika över bollen som man gömt sig bakom!

(Peter tar med sig Bella, Selma och Alice och går och gömmer sig bakom en boll. Maya sitter bakom en boll så hon ser inte var de tar vägen.)

(Bella spårar)

Sent på kvällen när det varit lite svalare har vi åkt till agilityplanen och dragit några vändor där.

(Maya hoooopppppar smiley!)

(Selma hooopppar smiley!)

(Alice susar genom däcket smiley!)

(Bella susar också genom däcket)

Har du hittat på något kul med din hund? Tipsa gärna genom att kommentera inlägget. Alla uppslag till nya aktiviteter uppskattas!

// Helena och övriga Ekströmsflocken smiley