…. tänkte vi imorse när vi drog upp rullgardinen och himlen var grå, grå, grå. Måste Österbybruk visa sig från sin sämsta sida i år igen????

Jag och Sofia packade bilen full med utställningsgrejer och tog med oss Bella och Maya. Peter stannade hemma och pysslade om Selma och Alice. Ju närmare vi kom Uppsala desto mörkare blev det på himlen och regnet vräkte ner. Turligt nog var det uppehåll när vi väl kom fram till Gammeltammen (utställningsplatsen). Vi snabbade oss på till ring 6 och väl framme tjoade Yvonne (med Olivia) och Johanna (med Borka) på oss. Vi hann få upp tältet bredvid Backlyansgänget innan regnet började ösa ner igen – puh, så skönt att slippa börja dagen med att vara dyngsur smiley .

Vi var glada att vi var ute i god tid för domaren, Cristian Stefanescu, var jättesnabb och några av portisarna som skulle ställas fick rusa in i ringen med andan i halsen. Inte en bra start på dagen, kan man nog säga smiley

Av våra tjejer var Bella först ut. Det var hon och en av Aplicados tikar som tävlade i juniorklass. Bella skötte sig exemplariskt. Hon är så duktig på att stå still och, till skillnad mot Selma, springer hon jättefint. Nog var det lite pirrigt innan domarsekreteraren visade upp den röda skylten. Jippie, Bella fick en 1:a i kvalité. Även Aplicados tik fick en 1:a så då var det dags att placera tjejerna. Domaren placerade Bella som 1:a och dessutom fick hon ck. Vi hade med andra ord kvalificerat oss till att tävla i ”Bästa tik-klass” smiley!

Nu fick Bella vila ett tag och det var dags för Sofia och Maya att äntra ringen. Maya är också fantastiskt duktig både på att stå fint och att springa. Konkurrensen var hård för det var 7 tikar i öppen klass. Maya fick en 1:a i kvalité och sedan placerade sig hon på 4:e plats smiley!!!!

Med tanke på att Bella var yngst av de 6 tikarna som skulle konkurrera om att bli bästa tik var inte förhoppningarna alltför stora. Glädjen blev därför enorm när Bella placerades på 3:e plats!!!! Hipp, hipp, hurra för Bella som är så fin och bra smiley!!!!!!!

Här kommer kritikerna:

Bellas: ”Beautiful bitch. Excellent head & substance. Typical proportions. Good angulations. Excellent movement. Quality coat.”

Mayas: ”Typical general appearance. Beautiful head. Medium long neck. Normal topline. Typical proportions. Quality coat.”

Tack för jättetrevligt sällskap med glada skratt och gott humör trots regn till Susanne och Göran Backlund (kennel Backlyans), Yvonne Weijmar och Johanna Lundström!

// Helena och Sofia

Bella med sin fina ck- och 3:e placeringsrosett

Maya med sin 1:a i kvalitetrosett och 4:eplaceringsrosett (i konkurrensen)