(Här får du läsa om Alices tankar).

Människor är bra konstiga… dom längtar hela tiden till någonting… dom längtar till våren, sen när våren är här då längtar dom till sommaren… och efter det till hösten. Dom verkar liksom aldrig nöjda. Dessutom längtar dom till helgen eller semestern eller till nåt annat. Det är konstigt smiley.

Dom borde lära sig att leva lite mer som oss hundar. Vi är ”här och nu” hela tiden. Vi funderar inte över framtiden som människorna gör.
En annan sak som jag har tänkt på det är att människorna påstår att dom bestämmer i världen. Ha , säger jag, det gör dom inte alls det. Jag vet precis vem som bestämmer över människorna. Han heter Klockan men en del kallar honom Tiden. Det är Klockan/Tiden som bestämmer när människorna ska vakna på morgonen eller när dom ska äta eller när dom ska gå och lägga sig. Jag gillar inte Klockan. Han styr över det mesta. Han bestämmer dessutom att en del hundar inte får gå så långa promenader som dom borde få göra eller att man inte får göra roliga saker hur länge som helst, som t ex på agilityn igår. Då sa Klockan: ”Nu är Tiden slut, nu måste ni åka hem”. Inte kan man bli slut av att göra nåt så roligt som agility???

Nä, om jag får bestämma avsätter vi Klockan och istället tillsätter vi Nuet som överhuvud! Idag är en underbar dag, vi vovvar i Ekströmsfamiljen njuter och tänker inte på att det kanske regnar imorgon smiley.

Tack för ordet!

// Den mycket kloka och förståndiga Alice

Här njuter jag av vårsolen!

Min syster Selma njuter av att vara ute på tomten!

Min dotter Maya njuter av att leka med en leksak!

Min dotter Bella njuter av att mysa med lillhusse Fredrik!