Jo, nu får det allt bli lite träning av om vi ska ha någon chans i året KM i agility. Det är ju på Hammarölägret i maj som vi ska vara med och tävla. Det var länge sedan Alice och Selma fick träna….. ända sedan i somras…. även om våra skogspromenader ofta består av naturliga agilityhinder smiley.

Nä, nu får du inte tro att vi förväntar oss att vinna (eller ens placera oss) på KM:et men det är ju roligt om hund och förare är någorlunda synkade så att ekipaget åtminstone är på väg till samma hinder under tävlingens gång smiley.

Sofia och Maya har ju varit med och tränat på söndagsmorgnarna (sedan i januari) tillsammans med ett gäng från Nynäshamns Brukshundklubb och när det blev aktuellt att förlänga träningen några gånger hoppade jag och Peter också in. Selma och Alice blev överlyckliga när de insåg vad de skulle få ägna förmiddagen åt. Dom blir enormt ”taggade” och flyger fram genom hinderbanan utan problem. Svårigheten för dom är att vi 2-bentingar är så trögfattade…. vi måste stanna upp och fundera på åt vilket håll/hinder som är nästa moment.

Även Bella fick öva på några hinder och vi var med i ”small”-gruppen där hopphindren är låga eftersom hon inte är höftledsröntgad än….. fast med tanke på att hon hoppar upp och ner för stora stenar i skogen är det nog inte så farligt med det mjuka underlaget i ett ridhus. Hon var så duktig och det var inga problem att ha henne lös bland alla hundarna under träningen. Hon är enormt följsam och tycker att det är jätteroligt.

Tyvärr, tog vi alldeles för lite foton men här är några i alla fall!

// Helena

Det är ett stort och fint ridhus vi håller till i!

Peter, Alice och Bella väntar på sin tur.

”Det är tråkigt att vänta” säger Selma och gäspar stort.

Slalom är klurigt att lära sig men med en köttbullebit går det som en dans smiley

Hoppa är kul tycker Bella