Peters debut som handler är genomförd med bravur smiley och jag skötte mig ganska hyfsat jag också….

Det var inofficiell utställning i Sollentuna rackethall idag och vi hade med oss Alice och Bella dit. Det är alltid bra med lite träning inför de officiella utställningarna, inte för att Alice behöver det utan det var för Peters skull vi tog med henne. Bella har varit på en utställning tidigare så för hennes del var det bra med ytterligare ett träningstillfälle före Lilla Stockholm.

Det var 4 portisar som deltog:
I valpklass hanar 6-9 månader debuterade ”Sigge” Angidi’s Pug of Fantasy. Han fick hp och hade därmed kvalificerat sig till att konkurrera om BIR:et för valpar. Grattis till Sigge och hans ägare Lotta smiley!

Här visar Sigge upp sig!

I valpklass hanar 9-12 månader debuterade ”Enzo” Water Elite Sir Enzo. Han hade lite svårt att koncentrera sig på uppgiften för det var nog en väldans massa godsaker som hamnat på golvet smiley. Att öppna gapet för en vilt främmande människa (även om det var en väldigt vänlig domare vid namn Per-Erik Wallin) kan kännas oerhört konstigt och generande så det kände inte Enzo för att göra. Tyvärr blev det inget hp (hederspris) för Enzos del men en stor eloge till hans matte Carina som klarade uppgiften med den något omedgörliga Enzo med glans smiley!

Familjen Nilsson och Enzo laddar upp!

Enzo springer fint i ringen!

Så var det dags för Bella som deltog i valpklass tikar 9-12 månader. Att stå fint är inga problem för henne. När domaren ville titta på hennes fina tänder blev hon däremot lite blyg men hon öppnade i alla fall munnen med viss tvekan. ”Mamma har faktiskt sagt att man inte ska gapa inför andra människor” tycktes hon tänka smiley. Kritiken löd:

”Härlig tik. Vackert feminint huvud. Vackra ögon. Välkroppad. Bra ben och tassar. Rör sig mycket bra men tenderar ibland att gå passgång. Något blyg vid tandvisning, behöver tränas. Vänligt temperament.”

Bella står fint!

Bella springer fint, med inslag av valpskutt smiley

Det blev hp och därmed mötte Bella Sigge i konkurrensen. Jag blev så glad när domaren räckte över BIR:rosetten så vi var tvungna att hoppa lite av glädje smiley!

Domaren överlämnar BIR-rosetten till mig!

Bella och jag busar lite med rosetten!

Bella med BIR- och Hp-rosetterna

Så var det äntligen dags för Peters världspremiär som handler….. spänningen var oliiiiidlig!
Eftersom Alice är så lugn och säker i ringen förstod jag att det inte skulle vara några problem.
Peter och Alice gjorde ett strålande jobb och domaren dömde Alice till BIR med hp smiley!

Kritiken för Alice blev:
”Stilig tik. Vackert huvud och uttryck. Bra ögon. Bra hals. Stark rygg. Lång välformad bröstkorg. Härlig bredd i låret. Bra ben och tassar. Rör sig väl. Vänligt temperament.”

Snyggt ekipage!

Alice springer verkligen snyggt!

Alice med BIR- och Hp-rosetterna

Stort tack till Micke Lundström som höll i kameran åt oss så att vi kunde koncentrera oss på att hålla utställningsnerverna i schack smiley. Mickes portis Kenzo har en egen hemsida: http://pwd-kenzo.weebly.com/index.html

Trötta och glada efter dagens utställning drog vi iväg ut i skogen med ALLA vovvarna. Nu är det väl snart dags att krypa till kojs för tidigt i morgonbitti åker vi till Örebro där det är ras- och uppfödarmöte samt årsmöte – go natt smiley!

// Helena