Du får ursäkta att det inte händer så mycket i bloggen just nu. Men det beror nog på att fingrarna frusit till is så det går liksom inte att knappa på datorn smiley.

Det är ingen ände på vinterkylan och snömassorna. Igår morse hade vi -22 grader. Min näsa höll på att trilla av när jag tog ut hundarna på morgonkissningen och vovvarna tassade snabbt tillbaka in i stugvärmen efter uträttat behov. De ville mycket hellre ligga inne och mysa än vara ute och frysa (hm, det blev ju nästan ett rim, hi, hi, hi…). Så här mycket snö har vi inte sett i Nynäshamn på många, många år. Vi har ett ”ostaket” runt tomten för det är nästan helt gömt i snön smiley.

För att inte huset skulle rasa samman av den tunga snön skickade jag upp Fredrik och Peter på taket för att skotta här om dagen. Det tog låååång tid innan jag släppte ner killarna på marken igen (skämt åsido, det var verkligen välbehövligt!).

Någonstans under snön, bredvid brevlådan, finns en häck!

Peter och Fredrik skottar taket så svetten lackar!

Under tiden dansar hundarna ”Snödansen”!

När det är svinkallt ute får vi roa hundarna inomhus istället. Peter aktiverar Bella genom att låta henne vänta (passivitetsträning) och sedan välja rätt burk med godis.

”Varsågod!” säger Peter och pekar på godisburken. Bella förstår att hon får hjälp av Peter och väljer därför rätt burk direkt!

Selma vet att det snart är hennes tur så hon slickar sig om munnen smiley