Ja, då skulle ni kommit till Sollentuna rackethall idag. Där var det inofficiell utställning för valpar och veteraner. Hallen var ”knökfull” med vovvar och människor. Det var debut för Bella i utställningssammanhang. Det är en stor grej att kunna vistas bland främlingar men det klarade hon galant.

Med oss hade vi även Elsa och Bacardi. Efter lååååång väntan fick vi då kliva in i ringen för valpar 6-9 månader och först ut var som vanligt hanarna. Bacardi gick mot Aquatass Wind Of Abrego. Bacardi kom 2:a med Hp!

Domare för dagen var Joakim Ohlsson och han gav följande kritik till Bacardi:
”7 mån. Maskulint tilltalande huvud. Kraftfullt nosparti. Bra skalle. Utm förbröst och bröstkorg. Välvinklat bakställ. Rör sig parallellt och kunde ta ut steget bättre i rörelse”

Näst på tur var då småtjejerna Elsa och Bella som tävlade mot varandra. Här kom Elsa 1:a med hp och Bella 2:a med hp.

Elsas kritik:
”Feminint tilltalande huvud. Vackert uttryck. Bra hals. Tillräckligt förbröst. Bra bröstkorg. Utm ben och tassar. Härliga vinklar. Rör sig m utm steg. Mycket tilltalande helhet”

Bellas kritik:
” Feminin helhet. Bra huvud. Tillräcklig hals. Bra förbröst. Passande bröstkorg. Utm ben och tassar. Harmoniska vinklar. Rör sig mycket välbalanserat och med bra steglängd”


Nu var det dags att kora bästa portugisiska vattenhund i den här klassen….. tänk att Elsa blev BIR smiley och därmed skulle hon fortsätta tävla i gruppfinalen. Men innan dess deltog vi i uppfödargrupp och det innebar att Anna fick hoppa in med väldigt kort varsel för att ställa Bacardi. Vi fick hp och hade kunnat gå vidare men familjen Malm var tvungna att ge sig iväg och vi kände att det inte var så jätteviktigt.

Kritiken för uppfödargruppen löd:
”3 individer ur en kull 1+2. Väldigt likartade siluetter. Typlika huvuden. Välvinklade bakställ. En trevlig grupp att titta på.”

I gruppfinalen deltog 10 raser. Jag ansåg nog att våra chanser var små för Elsa hade tröttnat och hade svårt att stå still. Döm om min förvåning när domaren tackade den ena hunden efter den andra och vi var kvar bland de 5 som skulle placeras. Jag hann knappt fatta vad som hände förrän domaren hade 2 rosetter kvar att dela ut, dvs 1:a och 2:a plats. Gissa vad…… Elsa blev BIG1 smileysmileysmiley.

Så här fin var BIG1-rosetten!

Jaha, då återstod BIS-finalen. Ännu en väntan innan det var dags igen. Efter sållningen var vi fortfarande kvar och visste att vi sämst kunde hamna på reservplats. Det blev en hedervärd 4:e plats med ännu en härligt fin rosett att hänga på väggen!

En vacker blå BIS4:a rosett!

Vi känner oss så nöjda med dagen och är så stolta över alla 3 B-kullevalparna som skötte sig så himla bra!!!!!!!

// Helena, Peter och Sofia