Håhåjaja, igår var det visserligen en underbart solig dag (och som vi har längtat!!!!) men ack så isande kallt. På morgonen när gav oss ut i skogen och solen började klättra över horisontkanten sjönk temperaturen mer och mer. Det blev ca -15 grader. Löjligt, säger säkert du som bor i Norrland, men då ska du veta att ”här nere” har vi hög luftfuktighet och det gör att några minusgrader hos oss kan upplevas betydligt kallare än -30 grader ”där uppe”.

Hur som helst gjorde vi ett tappert försök att ta en långpromenad men satan (ooops, där slank det visst ut en liten svordom) så kallt det var trots tjocka kläder, mössa och fårskinnsvantar. Inte ens hundarna tyckte det var kul, den ena efter den andra lyfte en tass i vädret. I ett sånt läge gäller det att INTE ta av sig vanten för att värma tassarna på dom för då fryser både dom och vi än värre. Nä, det blir till att gnida lite försiktigt med vanten och sen med glad röst säga ”Så, nu är det bra. Nu fortsätter vi tillbaka till bilen” smiley!

Väl hemma igen roade vi hundarna med träning och lek inomhus istället för den tänkta långa skogspromenaden. Jag tror hela Ekströmsflocken längtar till sommaren då det är betydligt trevligare att träna utomhus….. när man slipper dra av sig vantarna för att belöna med en godisbit och därmed riskera att fingrarna fryser till is smiley.

Nu är det dags att plocka fram utställningsprylarna. Imorgon åker vi till Sollentuna rakethall för att ställa Bella, Elsa och Bacardi på en ”inoffare”. Känner du för att komma och titta på oss? Det är 80 hundar av olika raser före oss så jag tror det är vår tur att äntra ringen någon gång efter kl 12:00!

// Helena

”The flying sisters” smiley
(Bilden är från en dag i början av februari när det INTE var svinkallt!)