Sofia, Maya och jag har varit iväg till Göteborg (som jag skrev om i förra inlägget). Anledningen var att delta i den stora hundutställningen ”Min Hund” (tydligen tycker göteborgarna att dom är så internationella för dom kallar den för ”My Dog” smiley).

Vi åkte X2000 och det kan jag säga var en upplevelse. Så här i efterhand har vi kommit på att det är en god idé att boka en extra plats till vovven för det var enormt trångt på tåget och inte blev det bättre av att några med hund hade fått platser där man INTE får ha djur så konduktören ”knöade” in dom med oss andra. Det gick väl an ända tills vi kom till Katrineholm för då kom det på en dam med 2 afghaner och då var det helt plötsligt för få sittplatser. Dessutom var det packning i hela tågvagnen för alla skulle just till utställningen och då krävs en hel del utrustning.

Maya tog i alla fall det hela med ro, hon låg i Sofias knä och sov hela nedresan. Hon är en liten pärla smiley.

Vi bodde på Ibis, ett båthotell vid hamnen. Det var isande kallt så på våra vandringar fram och tillbaka till Svenska Mässan och hotellet var vi glada att vi hade överdragsbrallor och dunjackor.

Sofia och Maya framför hotellet!

Det var skönt när vi väl var framme på hotellrummet!

På torsdagen var det dags för första utställningen. Det var 30 portisar anmälda båda dagarna. Domare denna dag var Anne-Chatrine Edoff. I Mayas klass (unghundar) hade hon 2 konkurrenter. Både Maya och Sofia skötte sig exemplariskt och de kom på en hedrande 1:a plats smiley!!!!

Kritiken löd:
”Proportionerlig, medelstor, bra huvud och uttryck, bra linjer och vinklar, normalt bröstförhållande, kan ha finare steg fram”

Domaren gav inget ck för hon tyckte att Maya behövde utvecklas kroppsmässigt.

Så här låg Maya hela tiden när hon inte var inne i ringen smiley.

********************************************************************

På fredagen var det en portugisisk domare vid namn Zeferino Silva.
Det var samma konkurrenter som dagen innan och domaren placerade Maya på en hedrande 2:a plats smiley!

Kritiken:
”Sufficient proportions. Good topline. Would prefer stronger muzzle. Sufficient angulations in front. Excellent in back. Moves correctly.”

Snygga Maya!

Vid rasmontern träffade vi Isa (Aquatass Terriffic Witchcraft) med matte Susanne. Maya och Isa gillade varandra!

Kompisen Kenzo med familj var också på plats. Vi gratulerar till Kenzos fina resultat. Läs mer om honom på hans hemsida: http://pwd-kenzo.weebly.com/index.html

Nöjda och glada reste vi hem på ett inte fullt så packat tåg. Borta bra men hemma bäst!¨

// Helena, Sofia och Maya