… ljusklara fägring…..

Tänk att få fira Luciadagen på ett så fantastiskt ställe som Älvsjömässan smileysmileysmiley!!!!!
Vadå galen???? Inte det minsta!!!!
Vi är ett stooooort gäng som älskar detta ställe just den här dagen, vi är en sisådär 24.700 personer (fast alla var inte där igår, några besökte mässan på lördagen också).

Anledningen till att vi samlades där var att det var hundutställning, Hund2009 eller Stora Stockholm som den hette tidigare. Vilken tur att vi hundmänniskor finns för det är nog bara vi som kan tänka oss att fira Lucia eller varför inte Påsk (Lilla Stockholms-utställningen) i mässhallen.

Det var 40 portugisiska vattenhundar anmälda varav Maya och brorsorna Akilles och Milton var 3. Sofia skulle ställa Maya så jag och Peter skulle bara njuta av att vara där. Vi hade med oss Selma och Alice för på eftermiddagen skulle vi stå i rasmontern och prata portis med de som var intresserade. Bella var hemma hos Fredrik för det hade nog blivit en alldeles för lång dag för henne.

Hur som helst blev det inte alls som jag tänkt mig för Anna (Akilles matte) hade blivit genomförkyld och kände att hon inte skulle orka ställa Akilles. Jag fick kliva in som handler och det var spännande för jag har inte övat en endaste gång med Akilles. Jag drog iväg med honom ut i foajen och tränade ”stå” och ”spring vid min sida utan att hoppa” under ca 5 minuter.

När juniorhanarna var klara äntrade vi scenen. Det var 2 unghundshanar före oss och hoppsan Kenzo (Alwaystosea Atlantico São Vincentes) åkte ut med ett blått band. Den killen har fått cert tidigare. När det var vår tur försökte jag peppa Akilles och det gick över förväntan. Med ett litet handgrepp i Akilles ljumske fick jag honom att stå still och därefter kunde jag lyfta upp svansen och han stod så fint. Han sprang riktigt bra vid min sida. Domaren tyckte att Akilles behövde lite mer tid att utvecklas så vi fick ett blått band och vara klara för dagen. Jag är jättenöjd med vår insats och det roligaste var att det i kritiken stod att han var ”välvisad” smiley.

(Akilles och jag i ringen)

(Akilles och jag. Tack Kjelle Svensson för fina fotot! Länk till Kjelles hemsida: http://www.sostextofoto.se/ )

Nu var det Milton och Mimmis tur. Dom gjorde jättebra ifrån sig och fick rött band. Därmed var de klara för konkurrensen. Där placerade de sig på 4:e plats. Supersupersuperbra, vi är så stolta över er!!!! Jag vet att Kenzo med husse Micke kommer kräva revansch men den här gången knep Milton en finalplats smiley !

(Milton kom på 4:e plats!!!!!)

Under tiden som vi var inne i ringen var Sofia och Maya med i rasparaden. Sofia var utklädd till fiskare i stövlar stl 43 (!!!!!!!!!!).

(Fiskar-Sofia med Maya-vattenhund! Kolla in dojjorna…. Sofia kunde använt dom som båtar smiley)

Det var 4 unghundstikar. Maya och Sofia var supertaggade och gjorde verkligen bra ifrån sig. Maya vet precis vad som gäller när hon går in i ringen och man ser att hon gillar det. Domaren sa till Sofia att han tyckte om Maya men, precis som med Akilles, behövde hon utvecklas mer så det blev en 2:a och utställningsdagen var över.

(Sofia och Maya i ringen!)

Nu pustade vi ut en liiiiten stund och därefter släpade vi iväg alla våra saker till rasmontern. Maya gjorde succé för hon låg på en trimbord och softade, nosade försiktigt på dom som ville klappa henne, la sig på rygg, tittade coolt upp när det blev livat i montern bredvid, Chesapeake bay retriever, där en hane försökte rida på en annan hane och då blev det nästan fight. När de lugnat sig somnade Maya om. Selma och Alice låg också och softade, fast på golvet. Det ska mycket till att de ska stressa upp sig.

Vi vill sända ett stort TACK till Björn Frykberg (Figos husse) som sponsrat klubben med den jättefina och jättestora Portugisisk vattenhunds-dekalen smiley.

Så här såg rasmontern ut! (Fotot har jag ”snott” från Maria Kårängs blogg, www.vildnos.se )

// Helena