… eller inte. Igår hade vi valpträff med B-kullen. I inbjudan önskade vi att alla skulle be till vädergudarna men jag tror det missuppfattades. Dom måste ha dansat regndans allihop för trots att prognosen sa att det skulle bli uppehåll vid 12-tiden fortsatte regnandet hela dagen.

Som hundägare får man lära sig att det är kläder efter väder som gäller. Vi hade i alla fall en jättetrevlig eftermiddag tillsammans med 8 av valparna. Av förståeliga skäl kom inte Ella. Det är lite långt att åka från Sälen till Nynäshamn för några timmars valpbus.

Valparna lekte och busade. Vi 2-bentingar åt korv och pratade, fikade och pratade. Efter en stund var det dags för tipspromenad. Här gällde det att ha koll på rasen och en del frågor handlade om specifika hundar, t ex: I vilken stad bor B-kullens pappa? Vilket år är mamma Alice född?, och andra frågor var: Vilket år importerades den första portisen till Sverige? Hur djupt kan en tränad portis dyka? För att vara på säkra sidan att få fram en vinnare hade vi en utslagsfråga. Det gällde att gissa hur många Frolic det låg i en glasburk. Det var tydligen inte lätt för de flesta trodde det var många färre än det var.

Ruffs familj vann – stort grattis! 1:a priset var ett badlakan med en broderad portissiluett.
Alla fick tröstpris: ett smaskigt grisöra till vovvarna och en kylskåpsmagnet med texten: Blöt, glad och sund – Portugisisk vattenhund. (Finns att köpa i Portisshopen!).

Vi vill tacka alla tappra 2- och 4-bentingar för att ni höll ut i regnvädret. Vi är så stolta och glada att alla valparna är så duktiga och härliga. Vi är också såååå tacksamma att just ni hörde av er och ville köpa valp av oss. Valparna kunde inte fått bättre hem!

Det finns ett nytt album i Galleriet på vår hemsida. Där kan ni se bilder (regniga!) från träffen.

// Ekströmsflocken

Gruppfoto

Ett uppljusat gruppfoto

Vinnarfamiljen!