Shit, vad kul vi hade idag. Trots regntunga moln så var humöret på topp. 2 bilar med förväntansfulla familjer rullade mot Sollentuna rackethall. Jiiiises vad tidiga vi var men så vet man aaaldrig hur snabb/långsam domaren är. På tal om domaren….. hon hade aaaldrig tidigare dömt portisar utan var tvungen att läsa innantill om rasen smiley. Hon hade haft pudlar tidigare…. ehhh, hur olika är portisar och pudlar??????

Elsa och Bacardi (våra foderhundar) debuterade idag. Vi är sååååå stolta och såååå tacksamma att gullungarna bor hos de familjer de gör. Tack, tack, tack utan er vore inte det här möjligt. Familjen Steen som har Elsa och familjen Malm som har Bacardi är värda all ”credit” för framgångarna idag smiley! Tänk dig hur läskigt och främmande det är för valpar på 4½ månader att trängas med människor och hundar i en superkonstig miljö.

Först ut var jag och Bacardi. Vi har inte tränat jättemycket utan såg det här som träning nog. Bacardi skötte sig galant förutom att han inte gillar när jag ska lyfta upp svansen på honom så det ”sket” jag i. Han stod still viftandes på svansen hela tiden. Han sprang galant och vi kunde inte fått en bättre start.

Som nr 2 var det Sofia och Elsa. Elsa skötte sig utmärkt och Sofia kunde pilla hit och dit och korrigera både baktassar och ditten och datten. Elsa stod så still att det verkade som hon gjort detta åtskilliga gånger tidigare. Visst tyckte hon, i likhet med sin bror, att lerfläckarna på golvet skulle undersökas varje gång dessa passerades men hon skötte sig excellent smiley. Både Elsa och Bacardi fick HP (hederspris!) och fick därmed möta varandra.

Bacardi blev ”Bäst-i-motsattkönvalp”/BIM-valp och Elsa blev ”Bäst-i-rasenvalp”/BIR-valp. I ”Bäst-i-gruppenfinalen” kom Elsa på reservplats (BIG-R)….. applååååååder smileysmileysmiley !!!!!!!

Näst på tur var herrarna Milton (Amazing Selma’s Arabian Milton) och Kenzo (Always-to-sea Atlantico São Vincentes). Kenzo blev BIR och BIG-4 (supergrattis!!!!!) och Milton blev 2:a med HP!!!!!!!

Bacardis kritik:
”Maskulin hane av mycket god typ. Bra huvud. Mjölktandsbett. Lite brant skuldra. Bra bröst. Goda vinklar bak. Bra päls. Kunde vara stramare i ryggen vid rörelse. Rör sig bra. Visar sig glatt”

Elsas kritik:
”Feminin tik av utmärkt typ. Bra proportioner. Goda vinklar fram och bak. Bra kropp. Bra päls och färg. Valpiga rörelser. Harmonisk”

Miltons kritik kommer senare!

Stort tack till Roger (Elsas husse) för att du tog alla bilderna så att Sofia och jag kunde koncentrera oss på hundarna!!!!

// Helena och Sofia

Portishörnan!

Uppladdning!

Bacardi och Helena i ringen!

Elsa och Sofia i ringen!

Överlyckliga syskonen Elsa och Bacardi som fått varsin rosett smiley!

Kenzo med husse Micke!

Milton med matte Mimmi!

Hård konkurrens mellan 2 jättesnygga killar!

Inte kan man tro att det här är en valp på 4½ månader som kan stå så himla snyggt och stilla?!? Elsa är verkligen ett utställningsämne!

Nu är det över och ett sista försök görs för att få Bacardi och Elsa att stå bredvid varandra smiley.