Ja, Alice! Så skönt för dig att få stanna hemma hos Peter när Sofia, Selma, Maya och jag gav oss iväg till Avesta i fredagseftermiddag. Det regnade hela vägen dit och lördagen bjöd på regn, regn och åter regn. Vi är så glada att vi införskaffat ett utställningstält för annars hade vi varit dyngsura. Men det var tur att vi var i glada vänners lag för vi fick oss många skratt smiley tillsammans med Lize (Stort tack för gästfriheten!!!!) och Efwa (Tures matte). Där råder det inga ledsamheter inte. För övrigt var det många andra trevliga och glada portismänniskor runt ringen.

Vi blev såååå glada att få träffa Ture igen och jag tror det var ömsesidigt!

I juniorklassen för tikar gick Maya mot Håtvåos Lyckra. Maya blev placerad som nummer 1 – vi är så stolta så!

Domare var Nina Karlsdotter och hon gav Maya följande kritik:
”Feminint huvud. Bra nosparti. Stop kunde vara lite högre, ögon mörkare. Bra öron. Bra hals och överlinje. Svans okej. Bra kropp för åldern. Lite lång länd. Passande benstomme. Något framåtskjutet skulderparti. Lite knappt vinklad. Bra rörelser från sidan. Lite lös fram. Päls okej. Välpresenterad.”

I öppen klass, tikar, tävlade Selma mot 3 andra tikar. Selma blev placerad 3:a och det är vi också jätteglada för, förstås!
Selmas kritik löd: ” Välformat huvud. Välplacerat stop som kunde vara något högre. Något rundade ögon. Bra öron. Något kort hals. Utmärkt rygg. Bra kors. Svans okej. Välutvecklad kropp. Lite högt hull. Passande benstomme. Kunde vara lite generösare vinklad. Ändå bra rörelser. Fin päls. Välpresenterad.”

Jag vet inte om det berodde på regnet eller om det var luftombytet men natten till söndagen blev jag dunderförkyld.

Aaaaatjoooooo! // Helena

Sofia och Maya laddar!!!

Ture och Efwa (i blått) i ringen!

Selma och jag i ringen!

Maya och Sofia i ringen!

Mysigt i kojan i väntan på att komma in i ringen!