Vi fick oss ett gott skratt igår och det sägs ju att det är ett bra sätt att förlänga livet!

Vi kanske inte började dagen med ett leende….. klockan 04:30 var det uppstigning. Klockan 05:40 satt vi i bilen på väg till Österbybruk för att ställa ut Maya och Selma.

Enligt det PM som Uppsala Läns Kennelklubb skickat ut skulle restiden förkortats betydligt tack vare att nya vägen mellan Uppsala och Gävle är färdigställd. Hade de bara sett till att korrekturläsa infon som skickats till oss hade vi åkt av vid rätt avfart. De hade skrivit fel vilket tog oss på en sightseeingtur på småvägar vilket INTE gjorde vår resa snabbare. Vi har en GPS i bilen men vi litade mer på instruktionen i PM:et. Det skulle vi inte gjort. Vi kom åtminstone fram i tid. Härligt med utställning i regn smiley…… Mayas brorsa Milton med matte Mimmi var redan på plats. Det här var premiär för Milton i officiella utställningssammanhang.

Jag hade beställt ett utställningstält via Agria som jag hämtade inne på utställningsområdet. Vi fick hjälp av Magnus (jag tror han hette så) på Agria att sätta upp tältet. Det var nog första gången den dagen vi drog på smilbanden. Tack för det! Det var skönt att krypa in i tältet och titta på alla som stod med sina utställningsfina hundar ute i regnet. Klockan 9 äntrade Milton och Mimmi ringen tillsammans med Kenzo (Always-to-sea Atlantico São Vincentes) och hans husse Micke. Kenzo kom 1:a med ck (Grattis!) medan Milton kom 2:a med hp smiley. Strålande jobbat Mimmi! Vi är sååå stolta! Domare för dagen var Göran Bodegård. Nu var det Mayas tur. Hon trivdes inte alls med det blöta gräset. Hon ville hellre ligga inne i tältet tätt intill Selma. Det var 5 tikar i juniorklassen. Maya fick i alla fall rött band och därefter placerade hon sig som nummer 4 i konkurrensen. Jag övade lite med Selma innan det var vår tur. Vi har legat i hårdträning med att hon inte ska nagga mig i byxbenet medan vi springer. Med hjälp av klickerträning har vi lyckats jobba bort det oskicket. Så bra som Selma sprang när det var vår tur har hon aldrig någonsin gjort. Det resulterade i………blått band……eeeeeh, det har aldrig tidigare hänt att hon inte fått vara med i konkurrensen. Det var här vi fick oss ett gott skratt smiley. Vi såg det komiska i att hon denna dag inte föll domaren i smaken medan hon av förra domaren, på Lilla Stockholm i Kista, till och med fick ett ck.

Här kommer kritikerna:

Miltons: Maskulin. Trevlig helhet. Ännu rätt hög på benen. Utmärkt huvud. Lite trång i fronten och något fransysk (jag undrar om han menar att Milton stod något utåt med bakbenen?). Mycket välkonstruerad bak (= stora testiklar smiley). Lite studsiga rörelser. Lovar gott. Bra pälskvalitet.

Mayas: Feminin. Bra kroppslängd. Önskar något planare kors. Ännu outvecklad i bröstkorgen. Fint huvud. Ännu ljusa ögon. Står och går något under sig bak. Bra pälskvalitet för åldern.

Selmas: Feminin. Bra proportioner. Fin typ. Trevligt huvud. Lite väl kort hals att balansera rygglängden. Något framskjutet frontparti. Något underställd bak. Önskar lite mer energi i steget. Visad i något högt hull. Bra pälskvalitet.

// Helena

Det var kallt och blött. Milton värmer sig i Mimmis knä smiley

Koncentration på hög nivå inför debuten!

Kommer ungherrarna Milton och Kenzo att bli lika framgångsrika som de äldre herrarna Milton och Kenzo (Abadessan’s Cacau D’Caramba och Abadessan´s Monseur Kenzo)?

Maya och Sofia ”in action”

Måste jag alltid se så sur ut när jag koncentrerar mig? Selma skötte sig galant!