Åh, jag har haft så kul igår och idag smiley!!!!

Igår kom min lillmatte Sofias och lillhusse Fredriks ena kusin, Ebba, och hennes mamma till oss. Ebba är en ”mellanmänniska” i lagom storlek…… man når upp till hennes ansikte och kan nosa om hon har ätit korv eller nåt annat smaskigt, hi, hi, hi. Efter min skola (agility) igårkväll hoppade vi in i deras bil och åkte hem till deras hus. Stället dom bor på heter Lidingö. Sofia och jag sov över hos dom. Det var jättemysigt för vi låg tillsammans på en madrass på golvet.

Imorse var det dags att gå till riktiga skolan – Ebbas skola. Nä, jag fick inte lära mig att läsa och skriva och sånt. Skolan hade ordnat en ”Djurens dag”. Dom barnen som hade ett husdjur fick ta med sig det till skolan och visa upp det för dom andra barnen.
Men Ebbas familj har inget husdjur…. än. Dom ska ”bli med” kanin senare i sommar. Därför ville Ebba att jag och Sofia skulle komma dit.

Det var många barn och djur på skolan. Det var flera hundar och även katter, marsvin, ödlor, hamstrar och nån fågel också, tror jag. Dom mindre barnen fick inte ta med sig levande djur utan dom hade med sig gosedjur istället smiley. Barnen fick klappa mig och jag visade lite konster som jag lärt mig och sen svarade lillmatte Sofia på frågor som barnen ställde.

Jag var ganska trött, men glad, när jag kom hem. Alice och Selma blev glada att se mig, dom hade saknat mig när jag var borta. Det hade varit lite tyst och tomt och tråkigt utan mig sa dom. Ingen som spelat apa och livat upp stämningen. Tur dom har mig smiley!!!

// Maya

P.S. Tack så jättemycket för Nicke Nyfiken och Kanin (gosedjur!) som jag fick av dig, Ebba. Jag ska försöka låta bli att operera ut innehållet i dom! D.S.

Ebba och Maya redo att gå och sova!

Det här är Olle (Sofias och Fredriks kusin, Ebbas brorsa).

Här är Ebba och jag på väg till skolan……. spännande!

Det var många barn på skolgården!

Det kändes tryggt att stå nära Ebba. Hon är en riktig djurvän. Jag tycker om henne väldigt mycket smiley.