Nja, det var ju inte precis utställningsgurun Gerard O´Shea som höll i den här ”kursen”. Nä, det var jag och Sofia som försökte förmedla Gerards metoder till Mimmi.

Jag tar det från början……

I lördags hade vi besök av Milton med husse John och matte Mimmi. Vi började med den tråkiga biten (i alla fall om ni frågar vovvarna smiley) – frisering av Milton. När vi var klara fick Milton och Maya ääääntligen rejsa runt på tomten. Efter det var inte Miltons päls lika ren som när han kom, hi, hi, hi.
Men dom hade i alla fall superkul ihop – det var det viktigaste smiley!

Vi hade lite utställningsträning med massor av köttbullar. Trots att varken Sofia eller jag är ”världsabra” på att lära ut saker fattade både Mimmi och Milton galoppen och det tog inte lång stund innan Milton slutade sätta sig ner varje gång Mimmi höll handen ”klockan 1”. Rena grekiskan? Har du möjlighet att gå en kurs för Gerard så gör det, då förstår du vad jag menar med ”klockan 1”. För att få hunden att ”stå still med attityd” gäller det att öva på att kasta upp en köttbulle och sedan fånga den…… det är inte lätt (i alla fall om man har så dåligt bollsinne som jag har).

Efter att ha sprungit runt, runt, runt ett otal gånger och ställt upp hundarna ännu ett antal gånger kände vi oss nöjda och lät vovvarna åter busa och leka medan vi 2-bentingar satt i solen och njöt av ett glas vatten ( eeeeeeh?????? smiley ).

Maya blev mycket förvånad när Milton åkte hem framåt kvällen. Hon har ju blivit van vid att gästerna som kommer hit också stannar några dagar……..

// Helena

Mimmi håller handen ”klockan 1” och Milton fattar att han ska stå still!

Äntligen bus och lek! säger Milton och Maya

Lalalalala, jag har en pinne…. du kan inte ta den! retas Maya med Milton

Ha, det kan jag visst det, säger Milton

John, Mimmi, Peter och jag njuter av solen och lite vätska……

Alice övervakar sina ”telningar” när de busar med varandra.

Suck, dom är lite stökiga, tänker Selma

Selma får säga vad hon vill, vi har ju kul ihop! säger Maya och Milton i mun på varandra

Grrrr, vi kan se ut som lejon!