Amazing Selma’s Azumi Maori smiley……………….

För ungefär 1 år sedan bestämde Gunnar och Lillan att tikvalpen som snart skulle flytta hem till dom skulle få detta vackra namn. Eftersom vi ville att namnen skulle ha någon form av koppling till folkslag letade de på internet och fann att Azumi var det ursprungliga namnet för Ainufolket som är ett japanskt folkslag. Azumifolket var ett sjöfolk som var kända för sin ljusa hy och mycket kraftiga hårväxt (!!!!!) och maorifolket är ju ursprungsbefolkningen på Nya Zeeland. Zumi, som hon kallas, kunde inte fått ett mer passande namn för hon är både väldigt ljus (i pälsen) och hon har mycket kraftig hårväxt smiley . Dessutom bor hon till största delen på en ö i Stockholms skärgård.

Nu undrar ni kanske varför jag bloggar om Zumi? Jo, vi har haft den äran att få ta hand om Zumi medan hennes husse och matte varit bortresta några dagar. Maya som saknade Ture när han åkte hem har nu haft fullt upp med att busa med sin ”systeryster”. Zumi, å andra sidan, lever ju inte i en hundflock i normala fall så det här var ett ypperligt tillfälle att öva detta. Det tog ungefär 1 dag för henne att förstå att man inte behöver leka heeela tiden. De andra kompisarna försvinner inte även om man sover en stund. Att dela leksaker, matskål, 2-bentingarnas uppmärksamhet är också ovant för en ”ensamhund”. Eftersom Zumi är en mycket klok och lättlärd portis smiley har hon inte haft några problem att smälta in i flocken.

Tyvärr, går tiden alldeles för fort när man har roligt och idag åker Zumi hem. Det som är tur är att vi vet att det inte dröjer så länge innan vi får träffa henne igen.

// Helena

Ett gäng glada portistjejer!

Maya och Zumi på skogspromenad!

Jag och Peter tillsammans med tjejerna!

Åhej, vad kul att busa! hojtar Zumi till MayaPuh, nu måste vi nog vila en stund…..

Kvällsmys framför TV:n

Här arbetas det både på ena och andra stället….

Hej Fredrik! Vill du ha en puss av oss? undrar Maya och Zumi