Igår var det stora tvättdagen. Varför då? Jo, för idag var det dags för utställning i Kistamässan. Det var 33 portisar anmälda.

Domaren var spansk, Javier Sanchez. Vi hade suttit en stund och tittat när han bedömde perro de agua espanol. Vi blev lite oroliga för domaren gav blå band till flera stycken (det betyder att man inte går vidare i tävlingen). När det var dags för portishanarna var det flera som fick 2:or. I och med att detta var Mayas premiär i officiella sammanhang önskade vi innerligt att hon skulle få rött band så att hon skulle få fortsätta till konkurrensen. Det kändes som Javier gillade bruna portisar bättre än svarta vilket onekligen ökade på oron.

Maya gick mot Alwaystosea Atlantico Madeira (Ella) och Håtvåos Lyckra (Lyckra). Alla 3 tjejerna fick röda band (puh, tack och lov!). I konkurrensen blev Ella 1:a med ck (Stort Grattis!), Maya blev 2:a och Lyckra blev 3:a.

Selma ”slogs” med 5 andra öppen-klasstikar. Jag vet att Selma inte springer snyggt. Hon har fladdriga rörelser och dessutom brukar hon nagga mig i benen. Hon tycker nog att det är hon som leder mig runt ringen och inte tvärtom smiley. Trots det fick vi fortsätta till konkurrensen. Vill du veta hur det gick?????
Selma kom 2:a och fick dessutom ck (certifikatkvalité vilket innebar att hon skulle in och konkurrera med de tikar som vunnit/fått ck i de andra klasserna)!

Sen gick det som det gick, dvs Selma blev oplacerad i bedömningen av vilken tik som skulle vidare och tävla mot ”Bästa hane”. Hade aldrig kunnat drömma om att hon och jag skulle komma så långt så vi var mycket nöjda när vi åkte hem.

Här kommer en översättning (från engelska) av kritikerna:
Mayas kritik:
”Ett år. Bra kroppslängd. Mycket bra päls. Mycket bra huvud. Goda vinklar. Bra sidorörelser”.

Selmas kritik:
”Fin brun färg. Välbalanserad. Feminin. Utmärkt storlek och propotioner. Bra päls. Mycket korrekta vinklar. Huvudet i bra balans till kroppen. Balanserade rörelser. Kunde har mer driv.”

Förhoppningsvis kommer det lite bilder från utställningen också. FotoKjelle tog några som han lovade maila över.

// Helena och Sofia

Tack FotoKjelle för fina fotot. Länk till Kjelles hemsida finns under fliken ”Webbsidor”.