Ibland kan livet vara som en ketchupflaska…..
Ja, du vet man klämmer och klämmer på flaskan men ingenting händer….. sen kommer allt på en gång, puh.

I fredags och lördags var jag i Göteborg på hundfysioterapeututbildningen (vilket är fantastiskt roligt och intressant), kom hem sent lördagkväll. Söndag morgon upp tidigt (dessutom flyttade vi ju fram tiden 1 timme natten mellan lördag och söndag) för att åka till Ågesta i Huddinge. Där var det ras-och uppfödarmöte på förmiddagen och på eftermiddagen rasklubbens årsmöte. En mycket givande och trevlig dag i sällskap av gelikar…. jag fick prata portis hela dagen smiley.

Ikväll ska vi åka till Mariefred för att lära oss ställa ut våra vovvar på ett bra sätt. Den som ska lära oss det är gurun Gerhard O´Shea. Vi ser verkligen fram mot det och hoppas givetvis att vi ska bli så duktiga att vi till slut kan få skriva på hemsidan att vi har en eller flera ”champinjoner” i familjen. (Nu vet jag en och annan som protesterar och tycker att det där med utställning är väl inte så viktigt och NEJ det är det inte. Det viktigaste är att våra vovvar har ett rikt och meningsfullt liv men om det nu skulle vara så att det dessutom går bra på utställningar tycker jag inte det är fel).

I alla fall gick det riktigt bra för Maya och Sofia som var på inoff i Sollentuna i lördags. Maya blev BIR (hurra, hurra, hurra) med Hp. Dessutom blev hon BIG-3 av 10 deltagande hundar (återigen: hurra, hurra, hurra, hurra!!!!!).

Så här löd kritiken:
”1-årig tik. Mycket feminin och välbalanserad. Könspräglat huvud med mycket vackra ögon. Härligt nosparti. Vida näsborrar. Mycket välkroppad. Härlig längd på bröstkorgen. Utmärkt överlinje. Välburen svans. Utmärkta ben och tassar. Rör sig mycket välbalanserat. Härligt temperament. Välpresenterad.”
Domare Per-Erik Wallin.

Jag säger bara: smiley till Maya och Sofia som är så duktiga båda två!!!!

Grattis Tiza (som är av rasen perro de agua español) till BIR:et med Hp och duktigt jobbat Tizas matte Jossan som visade henne i gruppfinalen för första gången. Tiza har en egen hemsida: http://tiza.zoomin.se/

Bra kämpat alla andra portisar som deltog…. ingen nämnd, ingen glömd!

// Helena

Snygga rosetter på en snygg tjej!