Oj, så spännande saker vi är med om!

Så synd att inte ni kunde följa med men det är väl tur att ni håller koll på huset, fiskarna och Dixie.

Matte har berättat att vi är i ”Härliga Härjedalen”. Här är massor av snö och jag ääääälskar det. Vi bor i en mysig trästuga och mattes mamma och pappa är också här (men dom bor i en egen stuga). Jag går inte på de plogade vägarna utan jag hoppar fram i de meterhöga snövallarna. Husse skrattar och säger att det är lättare att gå på vägen. Men varför ta det lättaste när man kan ha kul i snön? Selma och Alice tycker också om snön men de har inte lika mycket spring i benen som jag har.

Igår morse när vi gick ut var det 20 minusgrader (!!!!!). Vi blev alldeles frostiga på näsorna. Sen satte husse och matte på sig nåt konstigt på fötterna….. de blev jättelånga….. och sen hade de långa pinnar i händerna. Jag fattade först ingenting men de sa att vi skulle åka skidor. Matte tog hand om mig medan husse tog Selma och Alice eftersom jag inte varit med om det här tidigare. Sen bar det av i farlig fart (nä, jag tyckte det var lagom takt….. smålunkade bredvid matte). Vi åkte inte så långt eftersom det var första gången men idag blev det först 1 timmes buspromenad på morgonen. Efter ett tag var det dags för ”långfötterna” och ”pinnhänderna”. Jag sprang och sprang och sprang medan matte använde pinnarna för att hänga med i mitt tempo. Rätt vad det var träffade vi Hampus i spåret. Hampus var där med sina människor. Han var en mellanschnauzer som också var ute och sprang. Vi morsade på honom men sen drog vi vidare. När vi kom tillbaka till stugan hade vi varit borta i nästan 2 timmar så jag tror att vi bergis sprungit 1 mil!

Nu är vi ganska trötta hela gänget så nu behöver vi vila.

Morsning korsning!

// Maya

P.S. Selma, Alice, matte och husse hälsar förstås till er! D.S.

20 minusgrader…..hu!

Långfötter och pinnhänder!

Isnäsor!

Inte lika mycket isnäsa…. är man en mogen dam trycker man inte ner näsan i snön! hälsar Alice