Det är min dag idag så jag får skriva alldeles själv i bloggen. Jag fyller 4 år idag – grattis till mig smiley.
Jag känner mig väldigt vuxen och mina människor säger att jag är så förståndig. Jag har alltid varit en klok och intelligent tjej…. ända sedan jag var liten. Det är ett stort ansvar att vara äldst (bland 4-bentingarna, förstås) för det känns som om det är jag som ska hålla koll på saker och ting och se till så det inte händer något farligt. Jag trivs väldigt bra tillsammans med min flock. 2-bentingarna är helt ok för dom brukar hitta på roliga saker. Min kära syster Alice har blivit så mogen sedan hon fick ”smått” förra året. En småtting, busloppan Maya, stannade ju kvar i vår flock medan dom andra flyttade till andra flockar. Det var lagom att det bara var 1 som stannade. Jag hade nog inte orkat att ha 7 ”småloppor” runt mig hela tiden. Jag gillar inte valpar så värstans mycket. Jag skulle aaaaldrig göra illa dom på något vis men jag vill helst vara ifred och ibland hade dom svårt att förstå det. Hon kan vara ganska intensiv vår Maya men ack så mycket jag håller av henne.

Jag tycker det är så bra för min allra bästa människa (dom andra kallar henne Helena) finns nästan alltid här hos mig. Det känns tryggt. Det är bara ibland som hon packar en väska och åker iväg några dagar. Det tycker jag egentligen inte om men nästbästingarna (Peter och Sofia) är också duktiga på att pyssla om mig, Alice och Maya. Det finns ju en till människa i flocken, Fredrik heter han. Honom bryr jag mig inte så jättemycket om men jag vet att han gillar mig. Jag är ju ingen hund som visar mycket känslor så därför är jag ganska sparsam med att visa att jag gillar människorna. Det känns inte som att jag behöver pussa på dom för att dom ska veta att jag tycker om dom.

Bland det bästa som finns är att springa lös i skogen, vara på agilityplanen, arbeta tillsammans med Helena (jag vill alltid göra mitt allra bästa), ligga på tomten på sommaren och sola, vara tillsammans med Alice och Maya och resten av familjen.

Ikväll hoppas jag dom bjuder på något riktigt gott. Jag tror det blir kött…. det tycker jag om!

// Selma

Min bästa människa Helena

Peter, jag och min underbara syster Alice

Lillmatte Sofia och jag

Lillhusse Fredrik och jag

Min älskade syster Alice, älskade systerdotter Maya och jag

Jag när jag var 6 månader gammal. Se så kloka ögon jag har!