…. om rönnbären”.

Maya har stött på de första motgångarna i utställningsringen och det är ínte roligt smiley. Visst förstår vi att det inte kommer bli rosettutdelning varje gång men den här domaren kommer vi inte ställa för någon mer gång. Jag kommer inte nämna namnet och därmed inte heller kritiken eftersom domaren uppenbarligen inte tyckte om portisar (har heller aldrig dömt portisar i officiella sammanhang). Dessutom var domaren snål med att dela ut hederspriser, inte bara till Maya. Det var en ensam vovve av en annan ras som ställdes efter portisarna och den blev inte ens BIR trots att den saknade motståndare.

Maya blev väldigt förvånad när hon fick gå ur ringen utan rosett i munnen så nästa gång tar vi med en reservrosett ”ut ifall att”. Vi vill att Maya ska få positiva upplevelser av att ställas ut och det är förvånande att domaren var så kritisk.

Eftersom jag själv inte kunde vara på plats pga att jag var på hundfysioterapeututbildningen i Göteborg hälsar jag till vännerna som var där.

Jag vet att Sofia och Maya gjorde sitt allra bästa. Jag säger det igen: Ni är ett vinnande team!

Nu tar vi nya tag och pussar på världens bästa vovvar som givetvis bor i vårt hus smiley!

// Helena

Oavsett vad andra tycker har vi dom bästa hundarna!