Maya funderar:

Åh, jag kan inte riktigt bestämma mig………..
Jag menar: Jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor…….
Först var det solklart att jag skulle bli Fladdermus men nu är jag osäker. Kanske vill jag söka rollen som Lilla My om nu någon teater sätter upp Mumintrollen.
Mina mattar säger att dom tycker att jag ska bli en svamp……..
Dom kallar det Champinjon…… eller så hette det Champion…… mig kvittar det men att jobba som svamp verkar inte jättespännande. I höstas plockade människorna svamp varje gång vi var i skogen. Sen stekte dom svampen och därefter åt dom upp den. Hu, det verkar jätteläskigt. Tänk om nån får för sig att plocka mig. Resten vågar jag inte ens tänka på smiley.

Nä, bäst är nog om jag väljer mellan att bli:

Lilla My:

eller en groda!

eller vad sägs om: Pinnarnas räddare i nöden?

(Den stackaren låg i skogen i morse och ropade på mig. Han var ingen snygging, spretig och krokig, men självklart fick han hänga med).

Annars kanske jag kan bli brandmannahund? Husse får ju inte alltid hänga med ut i skogen eftersom han kanske måste jobba. Jo, det händer lite då och då att det tjuter högt i huset och då måste husse ge sig iväg i världens fart – det är jättebråttom då. Jag brukar springa med honom till dörren och hoppas på att få följa med men hittills har jag fått stanna hemma. Men om jag blev brandmannahund skulle jag få följa med. Idag var husse ledig och då passade matte på att ta en bild på honom tillsammans med oss.