Ja, jag säger då det…..

Den där lilla loppan (som numera har vuxit ikapp Selma) är en skön liten gynnare. Hon hittar på saker mest hela tiden. Ibland undrar man var hon får allt ifrån. Det kan inte vara från mig tänker jag, det måste komma från pappa Agge…..
Nog för att jag hade lite bus och hyss för mig när jag var liten men den här ungen har ju alltid något på gång. Hussarna och mattarna i flocken skrattar bara och tycker att hon är rolig. Visserligen brukar jag också le lite i smyg för jag måste ju säga att: tråkigt tillsammans med Maya…. det har man inte smiley!

Det syns tydligt på henne när hon har nåt hyss för sig för då fjantar hon runt, svänger på rumpan, viftar eeextramycket på svansen OCH grymtar som en gris samtidigt som hon ser totalt oskyldig ut smiley.

Här om dagen kom hon ut från lillmattes rum med en chipspåse i munnen. Hon svansade runt och visade upp sitt byte medan hon tydligt talade om att den här får jag iiiinte ha. En annan dag ”kastade” hon ner ett märgben för källartrappen och det dånade i hela huset. Hon var nog mycket nöjd med resultatet eftersom benet trillade hela vägen ner. På nätterna lämnar hon presenter till människorna. Hon lägger ett gammalt märgben i nacken på dom eller vid fotänden.
Om jag ligger och tuggar på ett ben och lilla loppan har ätit upp sitt ligger hon bredvid mig och ser så där oskyldig ut. Om jag då råkar lägga benet framför mig och titta åt ett annat håll kryper hon obemärkt fram och norpar det för mig. Då tänker jag: Ja ja, lilla vän. Ta benet för du behöver det säkert bättre än jag.

Visserligen kommer jag ihåg en episod som hände när jag var yngre:
Eftersom jag (fortfarande) är barnsligt förtjust i allt som luktar gott (t ex smink) kunde jag inte låta bli att ”låna” lillmattes foundation. Det var en tjusig liten glasflaska med en metallkork. Lillmatte sprang runt och anklagade matte och husse att dom hade tagit lillmattes ”luktagottflaska”. Hon visste inte att jag bara lånat den en stund. Det var lite kruxigt att få upp den förbenade korken. Jag bet och bet. Till slut kom jag åt lite av innehållet.
Tyvärr, hade jag ingen spegel att titta i för när jag kom ut i köket blev jag avslöjad. Matte sa: Men vad har Alice på nosen? Hon är alldeles beige……

// Alice

Här övar Maya på sin roll som ”Maya med blåa mulen” (hon blev så enormt avundsjuk när hon fick se en bild av när Selma övade sig på att vara ”Rudolf med röda mulen”). Visserligen hade hon lite problem att se nåt men hon övade och övade och övade.

Så här såg Selma ut i september -08 när hon övade inför julspelen.

Jag överdrev nog lite….. Det är inte alltid bus och hyss. Lilla loppan trivs alldeles utmärkt att ligga och mysa tillsammans med mig och Selma.