Idag fick jag åka i bilen UTAN Selma och Maya men tillsammans med matte, lillmatte och ”Han med massa krullig päls på huvet” smiley (hm, lillmatte kallar honom Christer). Jag fick ligga i baksätet på ett gammalt platt får utan innehåll – det var såååå lyxigt och mysigt. Innan vi åkte försökte Selma och Maya smita med till bilen men det fick dom inte. Matte berättade för dom att JAG skulle till ”Huset som tar hand om sjuka djur”. Tja, det är väl inte så skoj alltid men det uppväger att få egen stund med mina människor och dessutom få åka bil – I JUST LOVE IT smiley!

När vi kom till ”Sjukadjurhuset” var det en människotik som droppade någonting i mina ögon. Jag tyckte det var konstigt men hon visste nog vad hon gjorde så jag satt så stilla jag bara kunde. Matte använde en sån där pinne som färgar av sig om man tuggar på den (bläckpenna=mattes förtydligande). Hon skrev nåt på ett papper som hon lämnade till en annan människotik. Efter en stund kom det in en människohane i rummet där vi var. Jag fick hoppa upp på ett bord som kan åka upp och ner….. det var inte ett dugg läskigt för det har jag gjort massor med gånger. Matte har nästan en likadan (fast mjukare) som jag får ligga på när hon ska mjuka upp mina muskler. Den kan också åka upp och ner, upp och ner, upp och ner smiley.

Människohanen släckte lampan i rummet men sen försökte han blända mina ögon, han höll på med det en ganska lång stund…. jag fattade ingenting men det är väl inte meningen att jag skulle förstå….. Hur som helst så verkade matte nöjd och glad när jag väl fick hoppa ner igen från ”Upp-och nerbordet”.

Äntligen förklarade matte varför vi var på ”Sjukadjurhuset”: ”Jo, Alice, vi väntar på att du ska börja löpa och innan du får träffa den där supersnygga och trevliga portiskillen som ska bli pappa till dina valpar måste vi ha ett papper på att dina ögon är lika friska som dom är vackra”
Aaaaha, nu föll poletten ner!

// Alice med de vackra OCH friska ögonen

Blog Image