Idag gjorde vi sällskap med ett gäng 4- och 2 bentingar när vi påbörjade vår skogspromenad på förmiddagen. Det var så roligt för husse följde med ut i skogen för han var ledig idag.
Dessutom träffade vi Bonzo (golden retrieverhane) med husse Gunnar (ca 80 år gammal), Agneta (dotter till Gunnar) + bordercollien Speja (granne till Bonzo) och Fredrik och Carro som tagit med sig Tess (en bordercollie). Tess gillar egentligen inte andra tikar men oss accepterar hon och det var till och med att hon inbjöd Maya till lek. Speja är en trevlig tjej som haft några kullar med valpar och hon tycker det är roligt att leka.

Vi sa ”Hej då” till det andra gänget efter ett tag och vi fortsatte vår vandring. När vi gått en stund satte husse på spårselen på Alice. Sofia, Maya, matte och jag gick iväg ut i skogen och gömde oss. Det är så pirrigt att gömma sig. Det är så spännande att se när Alice kommer med nosen i backen och letar efter oss. Matte har sagt att vi knappt får andas för då kan vi avslöja var vi har vårt gömställe. Men Alice var så duktig för hon hittade oss jättesnabbt. Sen var det min och Mayas tur att leta varsin gång. Det är nästan det bästa som finns att få söka i skogen.

Men jag måste få berätta någonting läskigt: Igår när vi gick i skogen började det lukta ”vilt”. Maya märkte det först och hon började skälla. Alice tyckte inte heller om lukten så hon hjälpte Maya att skälla. Själv är jag lite feg så jag kryper bakom matte och gömmer mig. Matte sa att Maya och Alice var jätteduktiga för dom hade skrämt iväg ett rådjur. Matte sa att hon hade sett rumpan på rådjuret när det skuttade iväg. Vilken tur att vi har Maya och Alice. Dom är så modiga som vågar skrämma rådjuret. Jag hörde hur dom högt och tydligt ropade: Vi är stora och starka, ge er iväg ni läskiga saker som luktar så konstigt!!!!! Matte sa också att hon tycker att det är så bra att vi inte springer efter den konstiga lukten utan att vi istället stannar kvar och skäller. Tacka sjutton för det, det är ju jätteotäckt om matte skulle vara borta helt plötsligt!

// Selma

Blog Image

Här ser du Maya, Bonzo och Speja (längst till höger)…. inte jättebra bild, tyvärr.