Igår var första gången jag inte var med när någon av våra vovvar ställdes ut. Jag var i Göteborg på min hundfysioterapeututbildning när Sofia och min mamma, Majvor, var i Skogås på inofficiell utställning med Maya. Det var en spänd väntan på att det skulle dyka upp ett sms i telefonen.

Brorsan Akilles var också på utställningen tillsammans med matte Anna och husse Micke. Eftersom det inte var andra portisar som gick i samma valpklass fick Maya och Akilles tävla om BIRet. Domaren kommenterade att Akilles inte var portisklippt och BIRet (med hp) gick till Maya. Akilles blev BIM med hp – grattis, jättebra jobbat Anna smiley!

Det dök upp ett sms i telefonen där det stod att Maya skulle in och tävla i BIG-finalen (Bäst I Gruppen). Det dröjde inte så länge så kom beskedet: Maya vann BIG-finalen!!!!!! smileysmileysmileysmiley.
Till saken hör att det var 5 andra konkurrenter med i matchen som hon brädade – Maya är världsbäst i mina ögon och tillsammans med Sofia är de ett vinnande team.

Fyyy, vilken nervös väntan det var igen, Maya skulle ju in och tävla en gång till. Denna gång skulle det koras en BIS (Best In Show). Enligt uppgifter i katalogen som Sofia köpt på plats skulle finalen gå av stapeln vid 14-tiden så när klockan började närma sig 16:00 undrade jag om de givit upp. Men nej, de hade väntat och väntat och väntat på att de andra grupperna skulle bli klara. Maya blev oplacerad i BIS-finalen men det gör ingenting för hon är en TOPPENBRUD för oss!

Nöjda och glada åkte Sofia, Majvor och Maya hem med 3 fina rosetter och en påse hundmat!

Domare var Hans Rosenberg (honom ska vi komma ihåg – han gillade Maya smiley ) och kritiken löd:
” Feminin tik under utveckling. Bra linjer i skalle och nos. Bra hals och front. Proportionerlig kropp och benstomme. Bra kors och bakbensvinkel. Rör sig något kort bak, bra fram”

// En stolt mamma (både till Sofia och Maya) som med ett belåtet leende satte sig på tåget hem på lördagskvällen

P.S. Tack, min underbara mamma, för att du höll Sofia och Maya sällskap hela långa dagen när inte Peter och jag kunde vara med! D.S.

Blog Image

Så här trött blir man av att vara på utställning……..smiley….. säger Maya