Den 18 juni i år (2008) låg Maya och Akilles (Mayas brorsa, förstås) i ”lusasken” som finns under vår säng. När lusasken dras ut på morgonen för att ”återfå” kuddarna slänger sig Maya gärna ner i den. Eftersom vovvarna inte får vara i sängar eller övriga möbler är det här det närmaste man kan komma, tycker Maya. Numera får det inte plats så många vovvar så Maya har tagit sällskap av Bamse, han är lagom stor smiley.
Dessutom kan man bita på honom medan man ligger i lusasken och myser. Jag tror att Maya kommer bli kirurg när hon blir stor för så många gosedjur som hon dissekerat har inte Selma och Alice gjort tillsammans ens. Tur att vi har sparat Sofias och Fredriks gosedjur som dom hade när dom var små – vi får ta oss upp på vinden med jämna mellanrum och hämta ner nya när Maya har ”dödat” ett antal.

// Helena

Blog Image

Pax försten! utropade Maya imorse och slängde sig ner i lusasken tillsammans med den noslösa Bamse. Selma får vara snabbare om hon ska ha en chans att få ligga på de mjuuuka kuddarna.

Blog Image

Så här såg det ut den 18 juni när Maya och Akilles låg i lusasken (Maya är den som ligger med huvudet nedåt) – dom har vuxit en hel del sedan dess!