Nu vet jag ju inte om du vet vad studslera är för någonting…. men om du är född på 60-talet tror jag nog att du haft en liten burk med antingen röd eller blå/grå lera som studsade när man slängde den i marken eller på en vägg.

Vart vill jag komma med studsleran?
Jo, jag undrar om Alice producerat mjölk, till valparna, innehållande en del studslera för Maya verkar fått något liknande i sig….. eller möjligtvis har det smugit sig in en liten kängurugen smiley . Maya är som en studsboll när hon springer omkring. Hon studsar upp och ner bland högt gräs, i snårskog, upp på stenar, ner från stenar, upp på kullfallna trädstammar, ner därifrån OCH hon har en specialitet – att lägga sig i bakhåll och anfalla Selma eller Alice. Det ser så roligt ut så jag kan inte låta bli att skratta smiley.

Så här kan det se ut:
Maya springer i förväg och gömmer sig (ibland bakom ETT grässtrå – hon tror inte hon syns då) vilket innebär att hon lägger sig platt på marken och fokuserar sig på ”målet” (= Selma i de flesta fallen men även Alice får agera måltavla ibland).
Hon ”låser målet” med blicken och följer dess rörelse heeeela tiden….. sen när målet/Selma är tillräckligt nära studsar Maya upp och kastar sig framåt och ger målet/Selma en rejäl brösttackling. Målet/Selma upptäcker ibland att ”fi” ligger i bakhåll och försöker då sig på en avledande manöver – hon tvärstannar och låtsas vara osynlig. Tyvärr, går inte ”fi” på detta utan attackerar i alla fall men då hinner oftast ”målet” gira och undkomma brösttacklingen smiley !

Härliga goa Maya som är en sån busunge och härliga goa Selma och Alice som står ut med ”lilla loppan” smiley !

// Helena

Blog Image

”Fi” har lagt sig i bakhåll!

Blog Image

”Fi” har låst målet!

Blog Image

”Fi” attackerar målet (inte lätt ta tydliga bilder i den här farten)!