Japp, idag var det minusgrader på morgonen. Det var med kluvna känslor jag drog på mig överdragsbrallor, fleecetröja under jackan, vantar och mössa för att ge mig ut i skogen med vovvarna.

Å ena sidan innebär frosten att det snart inte kommer finnas ett endaste löv kvar på träden och då infinner sig ”grågrågråtiden” (tack och lov att det finns barrträd som ger ”grönfärgen” till den i övrigt grå skogen) men å andra sidan innebär det att fästingarna förhoppningsvis drar sig tillbaka. OM inte fästingarna skaffat sig toppluvor och långkalsingar, förstås smiley.

Tyvärr, bor ju vi i ”Giftiga fästingar- och inte är det säkert det blir snö i vinterområdet”. Vintern 07/08 var så mild så jag plockade fästingar på vovvarna så tidigt som i februari, dom gick inte och la sig på hela vintern, tror jag smiley.

Nä, nu får jag muntra upp mig med att njuta av foton som jag tog idag (du får också kika på dom om du vill)!

// Helena

Blog Image

Blog Image

Vintrig bild, eller hur?

Blog Image

Det ligger ett tunt istäcke på de grunda partierna i sjön och vassen är alldeles frostig.