Hm, enligt tidningen ska det vara vintertid idag…….. jag håller inte riktigt med…..för just idag kändes det mer som regnperiod smiley (visst, det var skönt att få 1 timmes sovmorgon och för en gångs skull glömde vi INTE bort att ställa tillbaka klockorna 1 timme).

Peter och jag packade ryggsäckarna, drog på regnkläderna och förberedde vovvarna på att vi, på dagens skogspromenad, skulle få sällskap av Akilles, Micke och Anna – ”Yippie, utropade Maya, jag ska få busa med brorsan”. Vi kunde konstatera att ”lilla” Akilles nu vuxit om sin mamma Alice och att han gått upp något kilo i vikt sen vi sågs senast. Anna och Micke önskade sig en ”stor, svart hane” när de hälsade på oss första gången för snart 1 år sedan och det är bara att konstatera att – ja, ni fick som ni ville smiley !

Vovvarna brydde sig inte ett dugg om att det regnade utan de sprang och busade som vanligt. Efter någon timmes promenad (med inslag av bergsklättring) packade vi upp Trangia-köket och värmde på Bullens Pilsnerkorv (japp, det blev en 2,8 smiley till korven – annars kan man ju inte kalla det pilsnerkorv, eller hur). Det är såååå gott med mat när man är ute i ”vildmarken”.

Vi avslutade skogsturen med en kopp kaffe i vårt kök! Vovvarna tyckte också att det var skönt att komma in i värmen, bli torkade och stretchade (nja, stretchningen är väl inte så värstans kul men välbehövlig efter så mycket rejsande).

// Helena

Eftersom det regnade blev det inga foton tagna så här är ett på Fredrik och Maya istället!

Blog Image

Det här är min lillhusse Fredrik, vinkar Maya