…. eller är det månne dagsländor????
Vad jag menar? Jo, hur kommer det sig att folk dyker upp som svampar ur jorden när det är svamptider och sen försvinner…… i skogen, alltså?????????
Var håller alla hundägare (och annat löst folk, för den delen) till under våren, sommaren och vintern? Jag går i skogen varje dag mellan 1 ½ och 2 timmar och träffar nästan aldrig på annat än svampplockare. Är svenskarna så tokiga i svamp? Hur är det med lingon, blåbär och slånbär (världens godaste saft blir det av slånbär)?

Jag tror att många skulle må mycket bättre om de ibland tog sig tid att uppleva naturen. Jag är övertygad om att den har en läkande och lugnande kraft som så väl behövs som motvikt till det stressade samhälle vi lever i. Jag har full förståelse om man inte hinner ut i skogen så här års – det blir ju mörkt så fort.

Fast om jag ska vara egoistisk är det skönt för mig och hundarna att vi får vara själva i vårt ”vardagsrum”. Vi hittar på saker under våra vandringar, som t ex söka godis i träd, stanna kvar och vänta medan matte går iväg och därefter på kommando rusa ifatt, hoppa upp på stenar, balansera på kullfallna trädstammar, hämta pinne, söka godis på marken, söka gömda personer och leksaker. Ja, i princip, är det mattes fantasi som sätter gränserna. Ibland tar vi oss också tid att sätta oss ner och bara njuta av alla dofter och ljud (fågelkvitter, vindens susande i trädkronorna och när snön smälter på våren).

// Helena

Här är några bilder från dagens skogstur

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Maya älskar att bära på pinnar i skogen!

Blog Image

Godissök!

Blog Image

Så här härligt väder var det i dag (om än lite blåsigt)

Blog Image

Se så högt upp vi är!