I år är det ett sånt där förb….at ekollonår. Det är 2 år sedan sist. Till saken hör att en av grannarna har ENORMA ekar på sin tomt MEN grenarna hänger över på vår sida smiley.
Så vem är det som får ta hand om dom där förb….ade ekollonen?????? Jo, precis, VI……
Vi har frågat grannen flera gånger om dom inte skulle kunna ta ner, åtminstone, grenarna som hänger över på vår sida (dessutom låter det som om någon skjuter med kulspruta när det ”regnar” ekollon på den andra grannens garagetak som är gjort av plåt). Nä, grannen har ingen lust att ta ner ekarna smileysmileysmiley.

För 2 år sedan käkade Selma och Alice ekollon som om det vore jordnötter…. Dom har ingen aning om att ekollon är giftiga för hundar. Det året krattade jag, för glatta livet, upp bergis flera ton och körde iväg till renhållningen – det var INTE särskilt roligt.

I år har jag haft en annan strategi – visst var det jag som fick kratta upp dom förb…ade ekollonen MEN i år fick grannen tillbaka dom. Ha, jag tippade helt enkelt ut lövkorg på lövkorg på lövkorg fyllda med ekollon på andra sidan staketet smiley. Om dom inte vill ta ner ekarna får dom även behålla ”frukterna” – smart va?! Grannsämja? Ja, vi får väl höra om dom säger något om eller när dom hittar högen. Grannen på andra sidan har äppelträd som hänger över på vår sida men dom plockar upp sina äpplen från vår tomt!

Nog med ekollonprat. Idag hade vi en trevlig skogspromenad med halva ”Bröderna Bus” – Beppe och hans matte Maria hängde med. Det var betydligt lugnare, de har lite dåligt inflytande på varandra de där bröderna. Beppe och Maya lekte och busade. Selma och Alice var med på ett hörn lite då och då. Dessutom tog både Beppe och Maya sig ett dopp i sjön – dom behövde nog svalka av sig efter allt springande. Här kommer några foton som Maria tog.

// Helena

Blog Image

Hoppsan, vad har hänt med Beppes huvud??? smiley

Blog Image

Så där ja, nu blev det lite bättre!

Blog Image

Även Beppe har förstått det där med ”godisstenar”!