Jag förstår inte vad 2-bentingarna menar…..”Idag är det ett riktigt hundväder” säger dom ibland.

Hundväder…smack..hundväder..smack…hundväder….smack. Jag smakar på ordet flera gånger och förstår fortfarande inte….jag tycker absolut inte det är ”hundväder” när mina människor säger att det är det. Jag tycker INTE om regn och blåst smiley.

Vet ni vad? Jag har en kompis (vi kan kalla den hunden för Ludde!). Ludde tycker inte heller om ”hundväder”. Luddes matte får inte ut Ludde ens för att kissa när det är ”hundväder”. Förstår ni vad jag menar? Vi hundar tycker inte det är sånt väder som ska kallas för hundväder. Jag tror Luddes matte ”hotar” med att ringa till ”elaka Barbro” smiley om inte Ludde går ut och kissar när det regnar. Jaha, du vet inte vem ”elaka Barbro” är? Hon är på TV ibland säger min matte men vi tittar aldrig på det programmet för min matte säger att hon inte gillar ”elaka Barbros” metoder.

Ibland när det är ”hundväder” blir jag kall om min svans. Det var som i söndags. Först var vi på utställning i Uppsala (har du läst om det i bloggen?) och då blev jag så blöt så blöt. Dessutom var det ganska kallt i ridhuset. När vi kom hem hade vi ju inte fått någon promenad så 2-bentingarna tog med oss ut i skogen. Det regnade fortfarande. Trots att människorna torkade mig med handduk och fönade mig fick jag ont i svansen – det kallas för vattensvans. Det gör ont och jag kan inte vifta på svansen, jag kan liksom inte styra den alls smiley.

Nä, för mig är ”hundväder” när solen skiner och det är varmt och skönt smiley!

// Selma

P.S. Så här såg det ut när jag hade vattensvans. D.S.

Blog Image