Vi steg upp i ”ottan” för att ge oss ut i skogen. Vid 10:00 var det dags att ge sig iväg till Gnesta bk för MH-test av Selma och därför behövde åtminstone Alice och Maya en ordentlig promenad eftersom de skulle vara hemma med Sofia.

Väl ute i skogen njöt vi av lugnet och skogsdoften. När vi gått ca 45 minuter och hade vänt tillbaka mot bilen kom en golden retrieverhane i full karriär…. han hade siktet inställt på Alice (hon är precis på väg ur löpet) …. han skulle ”sätta på” henne. Jag fick tag i hans halsband och Peter och Sofia snabbade sig därifrån med Alice, Selma och Maya. Eftersom jag kände igen hanhunden ringde jag hans husse på mobilen och talade om var vi befann oss. Därefter fick jag invänta husse och under tiden tyckte hanen att jag kunde duga som tik….det tyckte INTE jag så jag fick på ett bestämt sätt och med skarp röst tala om att jag ABSOLUT INTE tålde att han försökte rida på mig (han väger 35-40 kg och jag ca 52…).

Allt slutade väl och jag kunde sammanstråla med familjen lite längre bort. När vi precis satt oss i bilen för att åka hem ringde telefonen…. det var från Gnesta bk…..huvudpersonen för dagen, beskrivaren, hade inte dykt upp så MH-testet var inställt…..
Fy, vilken besvikelse!!!!!! Jag var så inställd och förväntansfull på att få MH-testa Selma. Nu får vi vänta tills vi får ett nytt datum och hoppas verkligen att vi inte har något annat inbokat.

Det blev alltså ändrade planer och vi begav oss ut i skogen igen tillsammans med mina föräldrar, Majvor och Claes, och brorsans barn, Ebba 9 år och Olle 7 år. Dessutom fick vi, kors i taket, med Fredrik ut i skogen! Självklart var Peter, Sofia, Selma, Alice och Maya med.
Vi plockade kantareller och pappa hade med sig ett Trangia-kök så vi kokade korv, mums! Mat smakar väl aldrig så bra som när man är ute i naturen smiley !

Dagen slutade i alla fall bra för när vi satt och åt kvällsmiddag ringde familjen Malm (Akilles familj) och undrade om de fick följa med ut i skogen imorgon….självklart, det är jätteroligt att få sällskap!

// Helena

Blog Image

Fr v: Ebba, Sofia, Olle och Fredrik. Framför: busungarna Alice, Maya och Selma!

Blog Image

Kusinerna på svampjakt!

Blog Image

Godisstenar är det gott om i skogen!

Blog Image

Trangiaköket är tänt och vi väntar på att korvarna ska bli varma!

Blog Image

Mor och dotter i väntan på att vi ska äta färdigt (vi vill INTE ha hundar i maten…då kanske det blir riktiga ”hotdogs”)