Gårdagen började, som vanligt, med en härlig skogspromenad och tillhörande kantarellhämtning. Trots att helgen precis passerat och alla svampar borde vara borta med tanke på att ”varenda människa” i Nynäshamn är ute på svampjakt på helgerna fick vi ihop en bajspåse (!). Eftersom Sofia numera är arbetssökande hade Selma, Alice, Maya och jag sällskap av henne. Det är väldigt trevligt att få umgås med sin dotter och dessutom har hon bra ”svampögon” smiley .

Efter lunch blev det bullbakning inför helgens valpträff – det ska bli så hiiimla kul att träffa alla valparna med familjer. Vi hoppas vädergudarna är med oss för om det blir regn kommer vårt hem att förändras. Gissar på att det kommer se ut som om vi har ”stampat jordgolv” efteråt, men vad gör väl det?????? Vi äger faktiskt både dammsugare och golvmopp. Det finns inget härligare än att se ett gäng portisar tillsammans.
Jag har även en vision om att vi ska kunna få hela A-kullen att sitta bredvid varandra så att vi kan ta ett gruppfoto….hur tror du det går? Ja, om du läser bloggen nästa vecka får du veta!

När bullbaket var klart gick jag ut på tomten och tränade lydnad med alla vovvarna (det är här rubriken kommer in!). Jag önskar jag vore en bläckfisk med minst 3 huvuden vid dessa tillfällen. Men det är en häftig känsla när jag kan få 2 av hundarna att sitta still medan den 3:e utför en uppgift (även om det bara är t ex att ”snurra runt”). Jag får tänka på att Maya faktiskt inte ens är 6 månader än men hon är jätteduktig. Det lättaste är gemensam lydnadsträning, t ex inkallning, dvs alla 3 sitter kvar medan jag går iväg och på kommandot ”Här” kommer dom springande till mig och (förhoppningsvis) sätter sig bredvid mig. Maya har liiite svårt för det för hon tycker det är så kul så hon bara måååste dra Selma i öronen eller svansen smiley.

Selma och Maya har verkligen funnit varandra. Maya kan få igång Selma att busa riktigt ordentligt. Just nu är inte Alice med i leken särskilt mycket – hon löper och därför är hon lite ”låg”. Lilla loppan (Maya!) tar ett ”grabbatag” om svansroten på Selma och DÅ blir det fart på Selma. Hon springer iväg som en gazell och Maya efter som ett torrt skinn. Jag fattar inte var den ungen får all energi och påhittighet ifrån smiley – vi ääälskar henne (och Selma och Alice med såklart) smiley!!!!

// Helena

Tyvärr, ingen bild till inlägget, armarna räckte inte till för att fota samtidigt som jag övade lydnad med alla 3….