Du har väl inte missat herr Kantarell???? Det finns massor av honom i skogen smiley.
Vi tog inte med någon korg på dagens skogstur så hundbajspåsar fick duga.
I eftermiddag blir det kantarellsmörgås – mums!

Selma, Alice och Maya älskar när vi letar kantareller för då sprider vi ut oss (idag var det Peter och jag som var i skogen) och då ser dom som sin uppgift att hålla reda på oss. Dom springer från den ena till den andra. Ibland ger vi dom kommandot ”sök husse/matte” och då får dom givetvis en godis när dom hittar rätt person.

Vi har också försökt få dom att hitta kantareller och det har lyckats några gånger. Problemet är att Maya tror att hon ska äta upp svampen smiley. Vi funderar på att testa klickerträning för att få henne att förstå att vi inte vill ha tuggad svamp om hon hittar nåt.

Min filosofi: En skogspromenad per dag gör själen glad smiley !

// Helena

Blog Image

Alice, jag, Selma och Maya vid dagens kantarellskörd!