Alice tänkar:

Har du sett Pippi Långstrump någon gång? Det är en tjej med ”skinn på näsan” och MILJONER fräknar i ansiktet. Vid ett tillfälle går Pippi, Tommy och Annika förbi en skönhetssalong. I skyltfönstret står det ”Lider du av fräknar?”. Pippi stampar in i affären, säger till butiksbiträdet ”Nej!”. Butiksbiträdet ser enormt förvånad ut. Pippi förtydligar ”Nej, jag lider INTE av fräknar” och då utbrister tanten i affären ”Men herregud unge du har ju hela ansiktet fullt av fräknar” och då avslutar Pippi med att säga, innan hon stampar ut ur affären, ”Men jag LIDER inte av dom” smiley……..

Vad vill jag ha sagt med det???? Jo, vi (Selma, Maya och jag) lider inte heller av att åka bil men HERREGUD nu har vi gjort det igen…..åkt fram och tillbaka till Piteå (93 mil enkel resa!!!!!) på några dagar. Vi åkte i söndagsmorse och kom hem sent igårkväll.
Sofia tog ju det kloka beslutet att flytta hem igen istället för att plugga så långt bort. Vi tyckte det var jättetråkigt att hon inte bodde hemma hos oss. Men Selma som är så klok (jag tror hon har ett sjätte sinne för hon förstår så mycket mer än vad jag gör av vad som ska hända och vad 2-bentingarna säger och tänker) berättade för mig att hon visste om att Sofia skulle komma tillbaka redan när vi åkte till Piteå första gången.

Först funderade jag och Selma på om vi skulle proppa avgasröret fullt med päls för vi har hört att man inte kan starta bilen då. Sen kom vi på att då skulle vi inte kunna åka till skogen som vi gör varje dag utan då skulle vi få gå tråkiga koppelpromenader hela tiden. Det var det som var det sämsta med att åka till Piteå. Eftersom matte, husse och Sofia inte visste något bra ställe att gå på där vi kunde vara lösa fick vi gå i koppel hela tiden och vem kan då få den motion vi hundar så väl behöver?

Tacka vet jag Nynäshamn och vårt hem. Bland det bästa som finns är att ligga tillsammans med Selma och Maya under bordet när familjen äter mat – då är hela flocken samlad smiley!

// Alice

Blog Image